De R is in de maand – dienst op 5 september

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

Over de dienst

September was altijd de maand waarin we de draad weer oppakten, die we twee maanden vrolijk hadden laten vieren. Maar na anderhalf jaar Corona, is dat toch anders. Er is nog veel onzeker. Maar dat de R in de maand is, is een feit. Het is tijd voor de Joodse feesten, het Loofhuttenfeest voorop. Daarover gaat het in de lezing van deze zondag. Johannes bouwt zijn evangelie op het ritme van de grote feesten. Leven zonder zeker weten en dan ontdekken dat God met je is, dat is het Loofhuttenfeest. ‘Vier muurtjes en een dak van riet, meer is het niet, meer is het niet.’

De lezingen zijn Deuteronomium 31, 9 – 13 en Johannes 7, 1 – 18. Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Tijdens de dienst zal met veel dank teruggekeken worden op de vele jaren die Coos Engelsma en Annie van Zanten zich hebben ingezet in de kerkenraad van de Nieuwe Kerk. We nemen afscheid van hen als ambtsdragers maar natuurlijk niet als gewaardeerde leden van onze gemeente!

Ook dankbaar zijn we dat Erwin Landman en Alexander Brands een nieuwe termijn als diaken beginnen, en dat Nienke Verheij, onze nieuwe scriba, als ouderling wordt bevestigd.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). Ook de kinderdienst is weer van start gegaan!

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Ghana, een sterke kerk op een kwetsbare plek

De Ghanese kerk wil het vertrek van jongeren uit het noorden ontmoedigen door hen kansen te bieden in hun eigen dorp. Met steun van Kerk in Actie kunnen ze een praktisch vak leren, zoals kleermaker, kapper of timmerman.

Ghana is een overwegend christelijk land, maar in het noorden vormen christenen een minderheid. Daarom is het belangrijk dat de kerk hier goede leiders heeft, die niet alleen veel bijbelkennis hebben, maar ook investeren in de dialoog tussen christenen en moslims. Een opleidingscentrum leidt voorgangers, kerkelijk werkers en jeugdleiders hiervoor op. Daarnaast worden jongeren opgeleid voor een praktisch vak en leren analfabeten lezen en schrijven in hun eigen dorp. Veel jongeren trekken vanuit het armere noorden naar de hoofdstad Accra. Sommigen komen bedrogen uit.

De Ghanese kerk organiseert ook alfabetiseringscursussen waarbij zowel volwassenen als jongeren leren lezen op basis van teksten uit de bijbel. Zo laat de kerk zien dat ze niet alleen de eigen gemeenteleden ondersteunt, maar ook van betekenis wil zijn.

De 2e collecte is voor het stedelijk kerkenwerk

De 3e collecte is voor het eigen wijkwerk

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.