Handen met wanten houden warme kop koffie vast

De kerk is wat kouder deze winter

Wie vorige zondag in de kerk was heeft het al gevoeld: extra kleding of een dekentje zijn niet overbodig! Maar afgelopen zondag stond de kachel écht uit. Zo koud zal het de andere zondagen niet worden. Wel willen we net als vorig jaar de verwarming in de Nieuwe Kerk terugdraaien. Daarmee sparen we energie en drukken we kosten. Concreet:

  1. Wordt de kerk op de eerste zondag van de maand tot 17 graden verwarmd. Er is dan zowel een ochtenddienst als ’s middags een cantatedienst.
  2. Ook op Kerstavond en Eerste Kerstdag wordt de kerk tot 17 graden verwarmd.
  3. Wordt de kerk op de overige zondagen in de maand tot 12 graden verwarmd.
  4. Houden we in de maanden januari, februari en maart de gezamenlijke diensten met De Fontein en De Bron—altijd de derde zondag in de maand—in De Fontein.
  5. Vinden de Evensongs, anders dan vorig jaar, in de Nieuwe Kerk plaats.

Foto: Alex Padurariu via Unsplash

3 gedachten over “De kerk is wat kouder deze winter”

  1. Alle begrip dat er op de (stook)kosten wordt gelet. Maar, 12 graden is wel heel erg weinig. Dat merkten wij afgelopen zondag toen we verkleumd huiswaarts gingen, de kou leidt sterk af.
    Op de zondagen dat de 17 graden niet wordt gehaald volgen wij de dienst via het Internet .Helaas missen we dan her contact met andere gemeenteleden.

    1. Beste Gerrit, 12 graden is niet heel veel, maar wel meer dan afgelopen zondag! Want toen stond de kachel helemaal uit. Dat is de komende zondagen niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.