De achtste dag – dienst 8 oktober

De achtste dag. Wat een schitterende naam toch voor de vaste gezangen (het ordinarium) in de zondagse vieringen in de Nieuwe Kerk! Soms zijn er dagen waarop je verder kunt kijken dan de rand van je eigen blikveld. Dat is kort samengevat de achtste dag. Vaste gezangen, dat klinkt als ‘nou weten we het wel’ en als gesneden koek. Maar mooi niet! Ze brengen je in een werkelijkheid buiten je eigen werkelijkheid, het werkelijke (Dag Hammarskjöld).

Andries Govaart schreef de teksten, Mannes Hofsink de muziek. Beide zijn er zondag bij om de achtste dag te vieren. En na de dienst kunt u blijven en andere nieuwe liederen van Andries Govaart zingen. Wie mee wil werken aan geluidsopnames voor ‘de achtste dag’, kom op 14 oktober!

In de gelijkenissen van Jezus klopt een nieuwe wereld op de deur. En het is te laat om de deur van de ons vertrouwde wereld op slot te doen. We lezen in deze dienst van woord en tafel het lied van mijn lief en zijn wijngaard (Jesaja 5, 1 – 7) en de gelijkenis van de wijnbouwers (Matteüs 21, 33 – 43). De cantorij van de Nieuwe Kerk zingt onder leiding van cantor-organist Mannes Hofsink. Peter Westerbrink bespeelt het orgel. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Eerste collecte: Zambia (via Kerk in Actie): Maatjes voor gezinnen zonder ouders

Tweede collecte: PKN – Pioniersplek: brengt de kerk naar de mensen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.