Coronaupdate 16 december

De kerkenraad heeft op 15 december gesproken over de consequenties van de nieuwe lockdown voor de diensten en activiteiten van de Nieuwe Kerk. De Nieuwe Kerk wil haar verantwoordelijkheid nemen, in het bijdragen aan het indammen van het virus, maar ook in de zorg voor de geestelijke noden in de samenleving. De kerkenraad heeft daarom het volgende besloten.

Zondagsdiensten

De zondagsdiensten, inclusief de dienst op Eerste Kerstdag, worden weer volledig digidiensten om thuis mee te maken. U kunt zich dus niet meer aanmelden om fysiek aanwezig te zijn. In de digidiensten zullen alleen mensen aanwezig zijn die nodig zijn om de liturgie te kunnen vieren. Ook de kinderdienst op Eerste Kerstdag gaat niet door.

Kerstnacht

‘Een gezegende Kerst’ als invulling van Kerstnacht zal eveneens niet doorgaan. In plaats daarvan wordt een kleine liturgie rond Maria, Jozef en het kind opgenomen en op Kerstavond uitgezonden. Het plan is om hiermee ook een bijdrage te leveren aan een uitzending van Missie050 op OOG TV op Eerste Kerstdag.

Open Kerk

Op donderdag blijft de Nieuwe Kerk een open kerk (max. 10 mensen tegelijk in de kerkzaal).

Tot slot

Het zijn donkere tijden, ook voor onze kerkelijke gemeenschap en voor individuele kerkleden. De kerkenraad bidt u allen moed toe en hoort graag hoe de gemeenschap die wij allen vormen u of een ander bij kan staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.