Corona-update: Pasen en verder

De Nieuwe Kerk wil haar verantwoordelijkheid nemen, in het bijdragen aan het indammen van het virus, maar ook in de zorg voor de geestelijke noden in de samenleving. Het coronateam heeft op 24 maart opnieuw een afweging gemaakt, mede op basis van de persconferentie van 23 maart en de routekaart voor kerken die het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) heeft uitgebracht, en met het oog op de ontwikkeling van de besmettingscijfers. Zowel de persconferentie als de routekaart maken duidelijk dat we geduld moeten hebben voor we kunnen versoepelen. Toch zien we vanaf Pasen mogelijkheden.

Kerkbezoek

Vanaf Pasen bewandelen we twee sporen. De diensten blijven digidiensten, maar tegelijk gaat de Nieuwe Kerk ook weer open voor specifieke groepen mensen. Daarbij houden we ons aan de mondkapjes- en afstandsregels en beperken we ons tot een maximum van dertig kerkgangers. Pasen is een goed moment voor deze spoorwijziging: de serie Met Marcus onderweg komt tot haar bestemming in het feest van de opstanding, waarbij ook het Heilig Avondmaal zal worden gevierd.

De openstelling geldt in de volgende gevallen:

  • Bent u volledig gevaccineerd? Dan bent u vanaf Paasmorgen van harte welkom in de diensten. We vragen u wel zich via de website op te geven, zodat we voorlopig het landelijk afgesproken maximum van dertig kerkgangers kunnen aanhouden. (‘Volledig’ gevaccineerd: bij de huidige vaccins is dat pas na de tweede inenting bereikt.)
  • Hebt u een recente negatieve test? Ook dan bent u welkom in de diensten. Als ‘recent’ geldt een test die ten hoogste 48 uur van tevoren is afgenomen. Vanaf half april zal dit een relevante optie worden omdat—dat is tenminste de verwachting—er dan zelftests verkrijgbaar zullen zijn. Ook in dit geval vragen we u zich aan te melden.

Zang

In lijn met de landelijke regels voor professionele zang zal in de diensten gezongen worden door een professionele zanger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.