Cantorij Nieuwe Kerk zoekt nieuwe leden

De kop is er af: de eerste cantorijrepetitie onder leiding van onze nieuwe dirigent zit er op. Mannes Hofsink leidde ons met een plezierige vaart door de muziekstukken, waaronder een aantal nieuwe. De cantorij zit namelijk nooit verlegen om een programma, omdat we elke tweede zondag in de maand in de ochtenddienst in de Nieuwe Kerk zingen. De liturgie van de dienst bepaalt wat we zingen; ook het door de cantorij gezongen motet of lied past daarbij. De periode voor Kerst staat in het teken van Christmas Carols en het komende kerstfeest. Op 24 november aanstaande zingen we in Grouw op Eeuwigheidszondag. Dan zullen we onder meer het Requiem van John Rutter ten gehore brengen. Ook de Nieuwe Kerk kan genieten van dit werk tijdens de cantatedienst van 3 mei 2020.

De enthousiaste zangers van de cantorij kunnen in elke stemgroep wel wat versterking gebruiken. Houd je van zingen en kun je redelijk van blad zingen? Kom dan eens vrijblijvend een repetitie bijwonen. We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Nieuwe Kerk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Rijks (voorzitter, 06 46377243) of Rita Berghuis (secretaris, 06 15268817).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.