Cantatedienst van 1 mei

De Cantorij van de Nieuwe Kerk voert op 1 mei het Requiem van John Rutter (1945) uit. De Cantorij wordt ondersteund door een ensemble en geleid door Mannes Hofsink. Soliste is Alina Rozeboom (sopraan).

Voorganger is ds. Dick Mak. Peter van der Zwaag bespeelt het orgel. Aanvang 17:00 uur. Je hoeft niet te betalen maar bijdragen zijn heel welkom in de collecte achteraf.

Over de muziek

John Rutter werd in 1945 in Londen geboren en studeerde  muziek aan het Clare College of Music in Cambridge. In 1975 werd hij directeur van dit instituut. Naast zijn bekendheid als componist verwierf hij roem als oprichter en dirigent van de welbekende Cambridge Singers, waarmee hij vele opnames maakte. Zijn stijl van componeren past in de Engelse traditie van componisten als Vaughan Williams, Howells en Britten, maar de invloed van Fauré en Duruflé is hoorbaar aanwezig. Dat laatste geldt zeker voor het Requiem dat hij in 1985 schreef. De tekst volgt deels de traditionele requiemtekst, aangevuld met teksten uit het Book of Common Prayers.

De Cantorij van de Nieuwe Kerk voert dit Requiem uit in de versie voor koor, sopraan en een instrumentaal ensemble dat bestaat uit fluit, hobo, harp, cello, pauken, klokkenspel en orgel.

Terugblik op de vorige Cantatedienst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.