Cantatedienst op 3 oktober – Herr Christ, der einge Gottessohn

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot middernacht van zaterdag op zondag).

Over de dienst

Bachs koraalcantate ‘Herr Christ, der einge Gottessohn’ stamt uit 1724. Ze is geschreven voor de 18de zondag na Trinitatis. De lezing voor die zondag handelt over Christus als Davids Zoon en als Davids Heer. In deze dienst gaat ds. Evert Jan Veldman voor.

Over de muziek

In de beide hoekdelen van de cantate klinken de oorspronkelijke liedteksten. De aria’s en recitatieven zijn vrije tekstbewerkingen van de koraaltekst, waarin de Morgenster symbool staat voor Christus. In het openingskoor toont Bach zijn meesterschap met een briljante symbiose van soepele dansante melodische lijnen in de zangstemmen en instrumenten. De koraalmelodie klinkt in de alt met daar bovenuit het twinkelen van de sopranino-blokfluit als klinkende Morgenster.

Herr Christ, der einge Gottessohn’ (BWV 96) wordt uitgevoerd door Cantate Consort, solisten en barokorkest onder leiding van Jelte Hulzebos. De solisten zijn Esther Ebbinge – sopraan, Marijke Beute – alt, Sebastian Brouwer – tenor en Jasper Schweppe – bas. Organist is Mannes Hofsink.

Draagt u ook bij?

We vragen ook expliciet uw aandacht voor de collecte, die direct bestemd is voor de cantatediensten. We denken aan een richtbedrag van € 10 per persoon. U kunt hier, op deze link klikken of onderstaande code scannen.

Bezoekt u ook cantatediensten.nl

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.