Cantatedienst 6 februari — Liebster Immanuel

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Tik hier om je aan te melden

Beleef deze cantatedienst mee, met een cantate die past bij de tijd na Epifanie: Bachs ‘Liebster Immanuel, Herzog der Frommen’ (BWV 123).

Medewerkenden

Het Cantate Consort, barokorkest en solisten staan onder leiding van Jelte Hulzebos. De solisten zijn Anneloes Volmer (alt), Mattijs Hoogendijk (tenor) en Jasper Schweppe (bas).

In de dienst gaat ds. Evert Jan Veldman voor en bespeelt Mannes Hofsink het Timpe-orgel (1831).

Over de muziek

De koraalcantate ‘Liebster Immanuel, Herzog der Frommen’ werd geschreven voor Epifanie 1725. In het eerste en laatste deel gebruikt Bach de oorspronkelijke koraaltekst; de overige delen zijn vrije tekstinterpretaties. Het prachtige, intieme openingskoor in een wiegende 9/8 maat zet de toon van de cantate die overwegend beschouwend van karakter is. De beide aria’s zijn zeer verschillend van sfeer: een expressieve tenoraria met twee hobo d’amore’s waar ‘Tränen’ en ‘Ungewitter’ de toon zetten, en een zeer levendige basaria met een solopartij voor de traverso. Hier staat de tekst ‘Jesus bleibet bei mir allezeit’ centraal.

Draagt u ook bij?

We vragen ook expliciet uw aandacht voor de collecte, die direct bestemd is voor de cantatediensten. We denken aan een richtbedrag van € 10 per persoon. U kunt hier, op deze link klikken of onderstaande code scannen.

Bezoekt u ook cantatediensten.nl

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.