Buiten onze macht – dienst van 6 maart

Iedereen is weer zonder aanmelding welkom. We houden deze zondag in de twee zijvakken elke tweede bank gesloten. Mondkapjes kun je overwegen te dragen omdat we als kerk ook om de kwetsbaren willen blijven staan. Maar het dringende advies is nu opgeheven. Zie verder dit bericht.

Thema

Heiligdomoversten en schriftgeleerden bereiden zich in Jeruzalem voor op Pesach. Binnenhof en Biblebelt achten de aanwezigheid van Jezus op het feest van de bevrijding niet gewenst. Jezus bereidt zich voor op Pesach in Betanië, in het Huis van de Arme. Maria zalft daar zijn voeten met pure nardusmirre. Pure verspilling volgens Judas. Zo wordt het niks met bevrijding en armoedebestrijding. Wat ziet Maria, dat Binnenhof, Biblebelt en Judas niet zien?

Op deze eerste zondag in de Veertigdagentijd zijn de lezingen 1 Korintiërs 1, 15 – 20 en Johannes 11,55 – 12,11. Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Rwanda

Met zusters werken aan gezond eten.
Hoe zou u zich voelen als u nu niet verzekerd zou zijn voor uw ziektekosten? Niet prettig waarschijnlijk. Of als u ineens afgesloten zou worden van elektra? Ons leven zou op zijn kop staan. In het Afrikaanse land Rwanda zijn deze zaken ook belangrijk voor de mensen. Maar om al die dingen te betalen, moet je genoeg verdienen. Vandaag collecteren we voor werk van Rwandese zusters. Geen grootschalig ontwikkelingsproject, maar dicht aan de basis. Deze zusters trainen boeren en boerinnen, zodat die met andere technieken meer opbrengst uit hun land halen. Bijvoorbeeld door irrigatie, meer variatie en wisselteelt, dieren houden, eigen compost verwerken, vruchtbare grond leren vasthouden en beter samenwerken. Een getrainde boer kan zijn kinderen daardoor naar school sturen en zijn elektra en gezondheidsverzekering betalen. Eén boer of boerin trainen kost 160 euro. Daar vragen we vandaag uw bijdrage voor via Kerk in Actie. Dank u wel!

De 2e collecte is voor het Stedelijk Kerkenwerk

De 3e collecte gaat naar het wijkwerk van de Nieuwe Kerk

2 gedachten over “Buiten onze macht – dienst van 6 maart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.