Buiten de orde – doopdienst 24 oktober

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Aanmelden is niet meer nodig!

Over de dienst

‘Wij zijn geen bastaardkinderen!’ zeggen de joodse leiders in Jeruzalem tegen Jezus. ‘Wíj niet’. Anders dan de evangelisten Matteüs en Lucas, vertelt Johannes niet over de complexe afkomst van Jezus. Jozef van Nazaret is niet zijn biologische vader.

In deze dienst vertellen Maria en Jozef hun verhaal. De tekst is van Kees van der Zwaard op basis van het evangelie volgens Matteüs. Jantine Landman en Grietinus Mollema vertolken Maria en Jozef. Deze verhalen klinken naast het evangelie van de zondag, Johannes 8, 37 – 47. Jezus is buiten de orde.

De doop wordt bediend aan Beate Kok en Sophie Bos. Mannes Hofsink is de cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor de Diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen

De 2e collecte is voor het stedelijke kerkenwerk

4 gedachten over “Buiten de orde – doopdienst 24 oktober”

 1. Is het een idee om een nummer in te stellen waar mensen naartoe kunnen appen als er technische problemen met de gestreamde dienst zijn? Want zo’n dienst waar alle muziek in is weggevallen is natuurlijk ook jammer voor de doopouders als ze hun dienst willen terugkijken, en frustrerend voor iedereen die door ziekte en/of ouderdom de dienst vanuit huis moet meemaken…

  1. Hallo Olé,

   Een technisch probleem is niet altijd één, twee, drie op te lossen. In dit geval was het in de kerk niet merkbaar. Om een nummer in te stellen is ook niet te doen, omdat de bezetting van de bediening telkens wisselt.
   Het probleem wordt donderdag 28 oktober hopelijk verholpen. Tot die tijd maken we gebruik van een noodoplossing.
   Groet,
   Wim Wierenga
   Geluid Nieuwe Kerk

 2. Beste Wim, niemand heet Olé.
  Ik zeker niet. We zullen het maar op autocorrect gooien, maar ik ben geen fan van deze spelfout

 3. Inhoudelijk op je reactie: je “niet altijd”, er zijn dus soms gevallen waarin problemen wel te verhelpen zijn. En dat het probleem in de kerk niet opgemerkt werd was overduidelijk, anders had men er op zijn minst een opmerking over gemaakt kunnen worden “voor de mensen thuis”.
  Het lijkt me toch ècht iets om over na te denken: hoe kun je iets als dit probleem voorkomen, en hoe zorg je ervoor dat als er zich iets voordoet dat het team erachter komt: wie weet is het iets sufs als een schuifje dat verkeerd staat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.