Binnenkort jonge predikant

Vanmorgen is tijdens een gemeenteberaad bekend gemaakt dat de wijkkerkenraad van de Nieuwe Kerk voornemens is om Tirtsa Liefting, zodra zij haar studie heeft afgerond, als wijkpredikant van de Nieuwe Kerk, naast de huidige predikant dominee Evert Jan Veldman voor te stellen.

Tirtsa is bezig met het laatste stukje van haar studie Theologie aan de PThU in Groningen en daardoor officieel nog niet beroepbaar. Ze is momenteel voor haar studie in Maleisië. De verwachting is dat ze aan het eind van deze zomer haar studie zal hebben afgerond. Als ze daarna voor de kerk het toelatingsgesprek voor de PKN (colloquium) met goed gevolg heeft afgelegd, is zij beroepbaar. 

Na deze bekendmaking door de voorzitter van de wijkkerkenraad, Josha Veger, sprak Tirtsa de gemeente zelf toe via een scherm door middel van een filmpje dat is opgenomen in Maleisië, dat met luid applaus werd ontvangen.

Tirtsa, vanuit Groningen alvast een hartelijk welkom! Succes met je studie en veel inspiratie gewenst in Maleisië. We zien uit naar je komst als onze nieuwe predikant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.