Bezinning en Bezieling 2019-2020

Voor u ligt een greep uit het open aanbod van de kerken in Groningen die aangesloten zijn bij de Raad van Kerken. Er is nog veel meer en in de loop van het seizoen zal er ongetwijfeld nog veel bijkomen. Zingen, bezielen, inspireren, leren, verstillen, debatteren en doen: in de kerken van Groningen is gelegenheid om op diverse manieren bezig te zijn met oude en nieuwe vragen van het leven, geloven en de samenleving.

In de week van Gebed voor de Eenheid van 19 tot en met 26 januari 2020 zijn er gezamenlijke vieringen in de hele stad en hopelijk ook weer een kerkentocht. In de loop van de jaren is de rol van de Raad van kerken veranderd. In onze stad zijn vele oecumenische initiatieven waar kerken of voorgangers elkaar ontmoeten en samen werken, vieren of bidden. Dat gebeurt lang niet altijd vanuit de vergadering van de Raad van kerken. Wij hebben daarom besloten om minder te gaan vergaderen, maar elkaar twee keer per jaar te ontmoeten rond een thema.

De Raad van Kerken blijft een platform waar de verschillende kerken in de stad elkaar ontmoeten en wil in de stad een aanspreekpunt zijn voor wie geïnteresseerd is in het christelijk geloof en de rol van kerken in de samenleving. De Raad van Kerken is betrokken bij het stedelijk initiatief tegen eenzaamheid: EenSamen en ontwikkelde samen met Humanitas het project Maatjes voor Leven voor mensen die suïcide overwogen of een poging deden.

Wij hopen u te ontmoeten.

Vrede en alle goeds.

Ds. Jannet van der Spek

Voorzitter Raad van Kerken Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.