Allerzielen

Beeldpresentatie-allerzielen-NK-5-1-2

Gedachtenisdienst op 1 november

Op zondag 1 november is in de Nieuwe Kerk de gedachtenis van de overledenen. Dan worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Maar niet alleen hún namen, ook de namen die vanuit het midden van de gemeente worden aangedragen: vrienden of familieleden, die u in uw hart meedraagt.

In deze bijzondere tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus is de kerkdienst ook online te volgen. Er is meer afstand tot elkaar en we zoeken bewust naar vormen waarin we ondanks deze afstand toch met elkaar mee kunnen leven. We willen daarom graag beelden tonen waarin uw dierbare wordt herdacht. Dit kan door het laten zien van de naam, datum van overlijden en leeftijd, of een (persoonlijke) wens / gedachte / groet. Ook is het mogelijk om een afbeelding te tonen die uw dierbare typeerde tezamen met 3 tot 5 woorden begeleidende tekst. Wanneer u een oude mooie foto hebt kunnen wij dit voor u inscannen. Wilt u een foto laten maken van een voorwerp dan kan dit ook.

U kunt een foto of afbeelding insturen maar het is geen probleem als u dit niet doet. Op zondag 25 oktober kunt u ook na de kerkdienst de naam van uw overleden dierbare, datum van overlijden en leeftijd invullen. Er wordt van deze gegevens een afbeelding gemaakt die we tonen in de viering van Allerzielen op zondag 1 november en in de Open kerk op 2 november.

Als u iets wilt insturen, een foto wilt laten scannen of een afspraak wilt maken voor het maken van een foto kunt u dit doen voor 25 oktober 2020 aan allerzielen@nieuwekerk.org. Voor het vertonen van een afbeelding vragen we u om er op te letten dat uw ingezonden afbeelding maximaal 10 mb is. Omdat deze dienst zorgvuldig wordt voorbereid is het niet mogelijk om na 25 oktober nog iets in te sturen of aan te dragen.

Open kerk op 2 november

Op maandag 2 november, Allerzielen, is de Nieuwe Kerk open voor Stad en buurt. Ieder die daar behoefte aan heeft wordt uitgenodigd om in de Nieuwe Kerk zijn of haar overleden dierbare te gedenken. De kerk zal open zijn van 15.00 – 21.00 uur. Bezoekers kunnen een waxinelichtje aansteken en plaatsnemen in de kerk.  Ook kan er op verschillende momenten worden geluisterd naar live muziek.

Tussen 16.00 – 17.00 uurIneke Jekel dwarsfluit en Els Koning piano
Tussen 17.00 – 18.00 uurPier Hiemstra orgel
Tussen 18.30 – 19.30 uurStrijkkwartet Kwintensens
Tussen 20.00 – 21.00 uurNiels Kuiper gitaar

Alle corona maatregelen zullen in acht genomen worden.

Poster-Allerzielen-2020-1-2

One thought to “Allerzielen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.