Afscheid van Désirée, Josha, Tjitske, herbevestiging Lida

In de dienst van 31 januari nemen we afscheid van drie ouderlingen die de afgelopen jaren veel voor de Nieuwe Kerk hebben betekend. Désirée Bosch en Josha Veger (lees haar woorden hieronder) waren de afgelopen jaren scriba respectievelijk voorzitter van de kerkenraad. Tjitske Rutgers is maar liefst dertien jaar ouderling geweest. Het afscheid is gelukkig alleen maar van hen als ouderlingen, niet als mensen van de Nieuwe Kerk!

Dank aan Tjitske, Désirée en Josha (van links naar rechts)
door Klaas van der Lingen (onze nieuwe voorzitter)

Ook voor Lida Duzink loopt een periode als diaken af. Zij wordt in deze dienst voor een nieuwe periode herbevestigd. Nienke Verheij zal in een latere dienst worden bevestigd als ouderling. Zij is onze nieuwe scriba.

Veel dank aan hen allen voor hun energie en toewijding!

Afscheidswoorden van voorzitter Josha Veger

Lieve mensen,

Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om u nog eens toe te spreken. Ik wil u en wij willen u van harte bedanken voor uw steun in de afgelopen 4 jaar en dan niet alleen aan mij en aan ons, maar aan de hele kerkenraad. Die steun kwam soms in de vorm van een brief of een mail, een telefoontje, een gesprek, een knipoog, het aandachtig luisteren, de opbouwende kritiek, het instemmen maar óók het niet eens zijn, kortom, in het samen optrekken in deze gemeente. Een brede, open en veelkleurige gemeente waar ieder zijn of haar eigen plek mag vinden.

De kerkenraad heeft in de afgelopen jaren veel mogen overleggen, regelen, bedenken en uitvoeren. En zoals dat gaat, hebben we dat gedaan met een lach en een traan, laten we zeggen in voor- en tegenspoed, maar wel altijd in verbondenheid met elkaar en met de gemeente. En die verbinding, die was en is zeker nu van levensbelang. In een tijd waarin we elkaar niet lijfelijk kunnen ontmoeten, waarin kerkdiensten gevierd worden zonder de gemeente in de banken, we ons zorgen maken om de gezondheid van onszelf of van de ander, het leven lijkt stil te staan en we soms niet weten waar we het zoeken moeten, is verbondenheid datgene waar we hoop en vertrouwen uit mogen halen. Elkaar vast blijven houden door liefdevol en barmhartig naar onszelf èn de ander om te blijven kijken, binnen onze kerkmuren maar ook zéker over die muren heen. Want daar waar mensen omkijken naar elkaar, zijn hoop, geloof en liefde te vinden. Ik wens u daarbij van harte Gods zegen toe.

3 gedachten over “Afscheid van Désirée, Josha, Tjitske, herbevestiging Lida”

  1. Geachte dames,
    Nu de kerkdienst van 31-01-2021 op juist een cruciaal moment ( weer ) een storing gaf willen Hillie en ik de afscheid nemende dames, waarvan er vele jaren op heeft zitten, heel hartelijk bedanken voor het werk dat in dienst van de HEER voor de Nieuwe Kerk verricht is. Het is in deze tijd, overigens ook wel daarvoor, geen geringe taak die een ambtsdrager op de schouders te dragen krijgt. Daarom nogmaals bedankt.
    Mevouw Duzink veel sterkte in de komende tijd, u bent kerkelijk een duizendpoot, mag je wel zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.