Meditaties en gebeden bij de O-antifonen

Klik hier om via Kerkomroep mee te maken.

‘Kort voor Kerst biedt zich een prachtige mogelijkheid aan om vanuit de stoffige ruimte van ons leven een venster te openen en ons hoofd naar buiten te steken, een dimensie binnen van waaruit de pure, oeroude beschrijvingen van Jezus als frisse zuurstof ons tegemoet waaien: het bidden van de grote O-Antifonen. Wie houdt van de Bijbelteksten waarin Jezus zo schoon en merkwaardig aangekondigd wordt als ‘Wonderbare ‘Wonderbare Raadsman’ of ‘Vredevorst’, die zal vast en zeker ook vreugde beleven aan het ontdekken van de grote O-Antifonen.’

~ Esther Maria Magnis

Van donderdag 17 december tot woensdag 23 december verschijnt er dagelijks om 17:00 uur op Kerkomroep een korte uitzending met meditaties en gebeden rondom de O-antifonen.

De Adventstijd is meer dan een voorbereiding op Kerst. Het is een tijd van bezinning en van oefening in hoopvol waakzaam leven.

In de korte overwegingen en in de gebeden staan we vooral stil bij de kinderen van deze wereld: de kinderen in de vluchtelingenkampen op het eiland Lesbos; de kinderen in de oorlogsgebieden, in Jemen, Ethiopië en Syrië; de kinderen die met 3-0 achterstaan omdat ze in armoede opgroeien. Samen zien we uit naar Gods nieuwe wereld.

De O-antifonen worden gezongen door Pater Hugo van de kluizenarij ‘OLV de Besloten tuin’ in Warfhuizen. Cantor-organist Mannes Hofsink begeleidt de voorzang. Tirtsa Liefting en Evert Jan Veldman zijn de voorgangers.   

Voor de O-antifonen en vertalingen, zie de losse ‘evenementen’.

3 gedachten over “Meditaties en gebeden bij de O-antifonen”

  1. Inmiddels drie beluisterd.
    Ik heb een eigen tijdstip gevonden, de Vesper om 5 uur is voor mij een te hektische tijd.
    De volgende morgen, bij het opstaan, het bemoedigt me. De zang, de woorden, de bijbelteksten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.