Aanmelden vervalt – en andere corona-updates

Last-minute naar de kerk? Vanaf komende zondag kan het gelukkig weer. Dan is het bij de meeste diensten in de Nieuwe Kerk niet meer nodig je aan te melden. Dit past bij de verdergaande verruiming van de coronamaatregelen in Nederland.

We roepen elkaar op om gepaste afstand te bewaren, al is de anderhalve meter geen plicht meer. We willen gezamenlijk verantwoord omgaan met kwetsbare mensen. Dat kunnen we allemaal doen door te letten op de grenzen van de ander: wat laat de ander zien aan lichaamstaal? We kunnen het ook doen door in de kerk in de beide zijvakken de linten te laten hangen, zodat er voor en achter elke bank ruimte is. In het middenvak zullen we alle banken weer gaan gebruiken.

Voor sommige drukbezochte diensten zal nog wel aanmelding gevraagd worden: voor de cantatediensten bijvoorbeeld. Bij de reguliere kerkdiensten zullen we geen gebruik maken van een coronatoegangsbewijs. De kerkenraad denkt er nog over na of hierop uitzonderingen moeten zijn, bijvoorbeeld wanneer een kerkelijke bijeenkomst een evenementkarakter heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.