40 jaar Choral Voices

Komend jaar is het 40 jaar geleden dat Choral Voices werd opgericht onder de naam ‘Interkerklijk koor Rejoice’. Bij dit lustrum zal uitgebreid stil worden gestaan door middel van diverse activiteiten.

In de laatste week van augustus zal het koor zingen in Londen in Westminster Abbey en Saint Paul’s Cathedral.

Op 7 maart 2020 (zet deze datum alvast in uw agenda) komt de beroemde Engelse componist John Rutter op uitnodiging van het koor naar Groningen voor een bijzondere dag.  

Op 16 juni a.s. (zondag Trinitatis) zal het lustrumjaar van start gaan met een zogenaamde Four Choirs Festal Evensong. Een viertal koren, allen bedreven in het zingen van Evensongs, zingen die dag gezamenlijk in de Nieuwe Kerk de laatste Evensong voor de zomervakantie. De Utrechtse Schola Davidica (samen met Pieter Oussoren grondlegger van de Evensongs in Nederland begin jaren 80 van de vorige eeuw), het koor van de Haagse Kloosterkerk (opgericht in 1923)  en Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen zullen gezamenlijk stilstaan bij het 40-jarig lustrum van gastkoor Choral Voices. Naast de vier koren werkt een koperensemble mee en bespeelt Mattijs de Vreugd  het Timpe-orgel. Al deze koren staan onder leiding van Daniel Rouwkema die een feestelijk programma heeft samengesteld (met muziek van onder anderen John Stainer en Charles Wood) voor deze Evensong én speciaal voor deze gelegenheid een aantal composities heeft gecomponeerd. Zondag 16 juni, 17.00 uur, Nieuwe Kerk, mis het niet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.