Lijken in de kast? — dienst van 13 februari

> De Nieuwe Kerk is weer open! Kom je ook? Scroll naar beneden of tik hier om je aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Welke lijken zullen er deze zondag allemaal uit de kast tevoorschijn komen? We zitten deze zondag nog middenin het Lazarusverhaal. Opgestaan is hij trouwens nog niet. Hoewel Jezus het al wel vast over zijn eigen opstanding heeft: ‘Ik ben de opstanding en het leven’. En Martha die dan voortdurend met ja en amen antwoordt. Maria zit overigens nog thuis.

Kunnen wij anno nu nog met deze grootse woorden uit de voeten? Of slaan we het liever dood, zodat ons verstand het tenminste nog mee kan maken.

De evangelielezing is Johannes 11, 17 – 27. De Cantorij van de Nieuwe Kerk zingt onder leiding van Mannes Hofsink. Stef Tuinstra is organist. Voorganger is predikant-in-opleiding Hannah Westerink.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). De kinderdienst is digitaal, tot 20 februari.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Werk voor jongeren in Nepal

Omdat de werkloosheid in Nepal – vooral op het platteland – hoog is, vertrekken veel jongeren naar India, Maleisië of de Golfstaten. Daar zijn de arbeidsomstandigheden slecht en de lonen laag. Veel gezinnen zijn echter afhankelijk van de inkomsten die deze jonge arbeidsmigranten binnenbrengen. Dat werd pijnlijk duidelijk toen veel migranten vanwege de coronapandemie moesten terugkeren naar Nepal: daarmee vielen hun inkomsten in één klap weg. Samen met lokale partnerorganisaties creëert Kerk in Actie in Nepal nu voor 2500 jongeren werkgelegenheid, zodat zij in hun eigen omgeving een toekomst kunnen opbouwen. De jongeren krijgen een landbouwtraining of vakopleiding, of een stageplek en coaching. En ze worden in contact gebracht met afnemers of werkgevers. Met uw gift aan deze collecte geeft u jongeren in Nepal een toekomstperspectief.

De 2e collecte gaat naar het Stedelijk Kerkenwerk

Maatregelen

De Nieuwe Kerk biedt met 1,5m afstand aan 120 mensen plaats. Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de steward en ambtsdragers op. Denk aan het dragen van een mondneuskapje, in ieder geval wanneer je je verplaatst.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.