Licht en leven – 10 oktober

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Aanmelden is niet meer nodig!

Over de dienst

Thema voor deze avondmaalsdienst is: Licht en leven – de polarisatie voorbij. De lezingen zijn uit Johannes 8, 12 – 20 en Exodus 13, 17 – 22. Voorganger is ds. Ruth Peetoom. De cantorij luistert deze viering op onder de leiding van Mannes Hofsink. Jelte Hulzebos is organist.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Ghana – geen kindslaven in de visserij

James Kofi Annan moest als kind in de visserij werken en kon niet naar school. Na zijn bevrijding kwam hij gelukkig goed terecht. In 2007 begon hij een opvang voor kinderen die net als hijzelf destijds als kindslaaf in de visserij moeten werken op het gigantische stuwmeer Lake Volta. Met zijn organisatie Challenging Heights wil hij deze meest schadelijke vorm van kinderarbeid laten stoppen. En kinderen die hier slachtoffer van zijn een nieuwe toekomst bieden met familie en onderwijs. (Een ZWO-project.)

De 2e collecte: Opvoeden doe je niet alleen

In de geloofsopvoeding hebben ouders anderen nodig, die hen ondersteunt en ruimte biedt om ervaringen uit te wisselen. De kerk is zo’n plek waar ouders hun geloof kunnen delen. Jong Protestant heeft materiaal ontwikkeld om het geloofsgesprek tussen ouders en kinderen te stimuleren. Omdat de rol van vaders in de levens van jonge kinderen nogal wordt onderschat, zijn er ook speciaal materialen gemaakt rond het vaderschap en geloofsopvoeding. Daarnaast worden kerken ondersteund om een plek te zijn waar gezinnen zich thuis voelen en gehoord weten. (Een Jong Protestant-project.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.