Het Mysterie – Vertellingen onderweg naar Kerst

Ga op reis door de tijd, dwars door Europa, naar het verleden—leef samen toe naar Kerst! Vanuit het geheime torentje van de Nieuwe Kerk hoor je elke dag een nieuw adventsverhaal. Het begint op 1 december.

OOG TV zendt de verhalen uit: elke dag om 12 uur en 17 uur. Daarna kun je ze hieronder terugkijken en via ons YouTubekanaal. Hier alvast de trailer!

Aftrap tijdens speciale kinderdienst

Voordat de vertellingen beginnen, is er een kinderdienst. Dan kun je een adventskalender krijgen en ermee werken. Dit gebeurt op 29 november om 15u30. Meld je wel hier aan!

Meer over Het Mysterie

Advent heeft met verwachten te maken. Wachten duurt lang en is saai. Tenzij je op reis gaat via een adventskalender vol verhalen… Beleef deze winter samen een speciale tijd van uitzien en verwachten met de verfilmde adventsvertellingen vanuit de Nieuwe Kerk. Ga met elkaar op reis door de tijd, dwars door Europa naar het verleden, en leef samen toe naar Kerst!

De verhalen uit de adventskalender komen uit het boek Het Mysterie van Jostein Gaarder. Joachim heeft met zijn vader een heel bijzondere adventskalender gevonden. Elke keer als Joachim namelijk een luikje van de kalender opent, valt er een stukje papier uit… Een papier met een spannend verhaal over Elisabet. Zij reist door de tijd en door Europa. De reis, die in het heden in Noord-Europa begint, eindigt in het jaar nul in Bethlehem. En wat daar gebeurt… een mysterie!  

En dan … Kerstavond

Dit jaar is er geen Kinderkerstnacht. Maar je kunt wel de stal bezoeken met het kindje, Maria, Jozef en niet te vergeten Eppo de ezel. Dit kan op 24 december van 15 – 21 uur.

Uitzendingenkalender

Zodra de vertelling van een bepaalde datum beschikbaar komt, kun je op die dag klikken!

zomadiwodovrza
12345
6789101112
13141516171819
20212324

Maak je eigen adventskalender

Binnenkort kun je hier het pakket downloaden.