Wat gebeurt er in de gemeente in deze Coronatijd?

[Beluister hier Josha Vegers mondelinge bericht na de dienst van 11 oktober.]

We gaan weer een tijd in met grotere beperkingen. Dat is een goede gelegenheid om stil te staan bij de activiteiten die in de afgelopen maanden zijn opgezet, en in de komende maanden weer aan belang winnen. Maar vooral is het belangrijk tegen elkaar te zeggen: Houd moed en heb lief!

Adresgegevens van mensen die in de zondagsbrief worden genoemd vindt u in het bericht Lief en Leed: gegevens (mail de webmaster@nieuwekerk.org voor het wachtwoord) of kunt u opvragen bij Lida Duzink (telefoon 050 5415029 of e-mail jl.duzink@ziggo.nl).

Momenteel denkt de kerkenraad aan goede wegen om gemeentezang weer te kunnen invoeren (maar dit staat sinds de nieuwe beperkingen op pauze) en met elkaar avondmaal te kunnen vieren.

In de komende tijd zal bovendien op een aangepaste manier invulling worden gegeven aan Allerzielen en aan Advent en Kerst.

Coronacontact

Als u hulp nodig heeft of weet van mensen die hulp nodig hebben, of hulp wilt aanbieden, kunt u mailen naar coronahulp@nieuwekerk.org.

Ideeën over de versterking van onderlinge banden of vragen over de omgang van de Nieuwe Kerk met de coronamaatregelen, mail graag coronateam@nieuwekerk.org.

Digidiensten

De nadruk in de diensten komt weer sterker op de meevierders thuis te liggen (en die waren nooit uit de focus!). De Digidiensten zijn sinds de zomer ook per beeld mee te maken. We zijn blij dat het gelukt is dit op te zetten en zijn de leden van het zendteam, beeld én geluid, heel dankbaar.

Preekboekje

Een groep vrijwilligers brengen elke vrijdag/zaterdag een boekje door de brievenbus bij vooral ouderen, en met name diegenen die geen computer hebben. Daarin staat de preek van de komende zondag; de orde van dienst; en de berichten voor Alle-/Zomer-/Herfstdag die de voorgaande week op de website zijn geplaatst. Het is ook mogelijk de preek per telefoon voorgelezen te krijgen. Voorin het boekje staat een contactformulier om dat aan te vragen. Coördinator hiervan is Jan Haak.

Bloemengroet

Ook de bloemen zijn (na een korte pauze in de eerste weken) rond blijven gaan naar aan gemeenteleden, ter gelegenheid van verjaardagen, huwelijken, ziekte of een moment van persoonlijke aandacht. Wilt u iemand opgeven voor de bloemengroet? Neem dan contact op met Elly Jagersma of schrijf naar coronateam@nieuwekerk.org.

Kaartenactie

Kinderen en anderen maken kaarten voor andere gemeenteleden (jong en oud!) en bezorgen of versturen ze. Coördinatie hiervan ligt bij Erwin Landman.

Inloop/Open Kerk

De kerk is elke donderdag tussen 10 en 16 uur open. Als u uw naam bij de ingang noteert kunt u met inachtneming van de 1,5 meter de kerk binnengaan. Ook kunt u om 10 uur ’s ochtends aansluiten bij een gesprek in kleine kring of om 8 uur ’s avonds deelnemen aan een kort avondgebed. Om deel te nemen mailt u t.liefting@nieuwekerk.org: zie dit bericht.

Kinderdienst en oppas

De kinderdienst en de oppas kunnen gelukkig ook de komende weken doorgaan. Al zijn er maar weinig plekken in de kerk, kinderen mogen er altijd bij!

Voor de zomer heeft de kinderdienstleiding elke week een nieuwsbrief verstuurd, met een verhaal, knutselideeën, en een link naar een opgenomen video waarin Tirtsa Liefting het Mirjam en Micha-verhaal vertelt. 

Wandelingen

Groepswandelingen kunnen niet plaatsvinden. Maar wie behoefte heeft aan een wandeling 1-op-1 kan met Jan van der Molen of Harma van Gerwen contact opnemen, of via coronateam@nieuwekerk.org.

Zondagse koffie via Zoom

In de eerste maanden hebben we via Zoom met elkaar koffie gedronken, ieder op de eigen bank. Als u dit graag wéér zou willen doen kunt u mailen naar a.joosse@nieuwekerk.org.

Club

Net als voor de Coronacrisis is er één keer per maand op de vrijdagavond club voor de tieners. Van 19:00-20:00 uur is er club voor de kinderen van groep 6 tot en met 8; van 20:00-21:00 uur is er club voor de tieners uit de VO-klassen 1-4; en van 20:30-21:30 uur is er club voor de tieners van klas 5 en hoger. Normaal gesproken komen we in het Nieuwe Kerk Centrum of in de kelder van de Bron bij elkaar, maar in deze tijd gebeurt het digitaal.

Catechese

Ook de catechese is online gegaan.

Rondom 30

Ook de gespreksgroep Rondom 30 komt online bij elkaar. Viktor Jaspers is samenbrenger en contactpersoon (rondom30@nieuwekerk.org).

Ondersteboven en Noach

De Nieuwe Kerk was de coulisse van twee bijzondere projecten. Ten eerste het Paasproject Ondersteboven. Op 3 en 4 oktober werd de Nieuwe Kerk de ark van Noach.

Koren

De koren die in de Nieuwe Kerk zingen hebben in september met leden van de kerkenraad overlegd over verantwoorde manieren om de koorzang weer tot leven te brengen. Voorlopig zal dit alleen op kleine schaal kunnen. Het Cantate Consort heeft op 4 oktober weer een cantatedienst verzorgd. Hopelijk kan dit op 1 november op kleinere schaal weer gebeuren. De Cantorij heeft in kleine bezetting op 11 oktober de ochtenddienst liturgisch bevleugeld. Fijn dat dit kan binnen de richtlijnen van het RIVM en het landelijk Korennetwerk.

Verder:

Stuur een mailtje naar webmaster@nieuwekerk.org als u graag iets wilt toevoegen aan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.