Wat gebeurt er in de gemeente in deze Coronatijd?

Om elkaar juist nu te blijven zien en ondersteunen vinden, naast de digidiensten, de volgende activiteiten binnen de gemeente plaats. Als iemand ideeën heeft voor andere manieren om de verbondenheid binnen de gemeente te bewaren en vergroten, dan hoort het coronateam@nieuwekerk.org die graag.

Adresgegevens van mensen die in de zondagsbrief worden genoemd vindt u in het bericht Lief en Leed: gegevens of kunt u opvragen bij Lida Duzink (telefoon 050 5415029 of e-mail jl.duzink@ziggo.nl).

Inloop/Open Kerk

De kerk is elke donderdag tussen 10 en 16 uur open. Als u uw naam bij de ingang noteert kunt u met inachtneming van de 1,5 meter de kerk binnengaan. Ook kunt u op twee of drie tijdstippen aansluiten bij een gesprek in kleine kring. Hiervoor mailt u t.liefting@nieuwekerk.org: zie dit bericht.

Kinderdienst en oppas

De kinderdienst en de oppas zijn sinds 23 augustus weer hervat.

Kaartenactie

Kinderen en anderen maken kaarten voor andere gemeenteleden (jong en oud!) en bezorgen of versturen ze. Coördinatie hiervan ligt bij Erwin Landman.

Preekboekje

Aan ouderen die geen computer hebben wordt door een groep vrijwilligers elke vrijdag/zaterdag een boekje door de brievenbus gebracht. Daarin staat de preek van de komende zondag; de orde van dienst; en de berichten voor Alledag die de voorgaande week op de website zijn geplaatst. Het is ook mogelijk de preek per telefoon voorgelezen te krijgen. Voorin het boekje staat een contactformulier om dat aan te vragen. Coördinator hiervan is Jan Haak.

Coronahulpmail

Als u hulp nodig heeft of weet van mensen die hulp nodig hebben, of hulp wilt aanbieden, kunt u mailen naar coronahulp@nieuwekerk.org.

Bloemengroet

We proberen met gepaste voorzorgsmaatregelen de bloemen te blijven uitdelen aan gemeenteleden, ter gelegenheid van verjaardagen, huwelijken, ziekte of een moment van persoonlijke aandacht. Wilt u iemand opgeven voor de bloemengroet? Neem dan contact op met Elly Jagersma of schrijf naar coronateam@nieuwekerk.org.

Wandelingen

Groepswandelingen kunnen niet plaatsvinden. Maar wie behoefte heeft aan een wandeling 1-op-1 kan met Jan van der Molen of Harma van Gerwen contact opnemen, of via coronateam@nieuwekerk.org.

Club

Net als voor de Coronacrisis is er één keer per maand op de vrijdagavond club voor de tieners. Van 19:00-20:00 uur is er club voor de kinderen van groep 6 tot en met 8; van 20:00-21:00 uur is er club voor de tieners uit de VO-klassen 1-4; en van 20:30-21:30 uur is er club voor de tieners van klas 5 en hoger. Normaal gesproken komen we in het Nieuwe Kerk Centrum of in de kelder van de Bron bij elkaar, maar in deze tijd gebeurt het digitaal.

Rondom 30

Ook de gespreksgroep Rondom 30 komt online bij elkaar. Viktor Jaspers is samenbrenger en contactpersoon (rondom30@nieuwekerk.org).

Verder:

Stuur een mailtje naar webmaster@nieuwekerk.org als u graag iets wilt toevoegen aan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.