Kinderdienst voor zondag 18 april – ‘Hoe ging het verder?’

Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. Deze week lezen we het laatste verhaal van Johannes (Johannes 21, 15 – 24), waarin Jezus met zijn leerlingen aan het meer zit en samen met hen eet en praat. Hij vraagt Petrus of hij van hem houdt. Dat doet hij drie keer. Petrus weet heel goed waarom Jezus hem dat drie keer vraagt. Op de avond dat Jezus gevangen werd genomen, loog hij drie keer dat hij Jezus niet kende.

Deze week lezen we een ander verhaal dan van Mirjam & Micha:

Papa bekijkt met Nina een sprookjesboek. “Ah hier! Roodkapje. En de wolf was verslagen. Grootmoeder en Roodkapje gingen samen terug naar hun huisje in het bos. En daar leefden ze nog lang en gelukkig.” Papa slaat de bladzijde om. “O het verhaal van Assepoester. Zo mooi… En het schoentje past! En samen gingen ze naar het paleis. Het werd een prachtige bruiloft. En ze leefden nog lang en gelukkig. Of hier: Aladin. En Aladin trouwde met de prinses en daarna leefden ze in rust en vrede. Ook een mooi einde!”.

Dan doet papa het boek dicht en zegt: “Ik hou van verhalen die goed aflopen. Maar zijn er ook verhalen die geen einde hebben?”.

Verwerking voor de jongsten:

Johannes schreef een heel boek vol over Jezus. En er was nog veel meer te vertellen.

Spel: Verder vertellen

Dit spel speel je samen met een of meer anderen. De een begint een verhaal, de volgende vertelt het een stukje verder en ga zo maar door. Wat voor verhaal wordt het?

Verwerking voor de oudsten:

Johannes schreef een heel boek vol over Jezus. En er was nog veel meer te vertellen.

Vandaag kun je kiezen uit twee opdrachten. Een kun je met meer mensen doen en de andere alleen:

  1. Ieder krijgt een papier en schrijft hierop een begin van een verhaal in een of twee zinnen. Vouw het geschreven stuk dan naar achteren en schuif het papier door naar de volgende. Hij of zijn schrijft een vervolg in een paar zinnen en vouwt het papier ook naar achteren. Herhaal dit een paar keer en lees na de slotzin wat voor verhaal jullie samen hebben gemaakt.
  2. Vroeger gebruikte men een veer als pen. Zo kun je er zelf een maken: doop de veer met de punt een tijdje in warm water. Knip dan de punt schuin af. Als je de punt in de inkt doopt, kun je een mooi verhaal schrijven of een tekening maken.

We wensen je een mooie zondag toe!

Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B., Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma.

Ps. Wil je nog graag het Mirjam en Micha verhaal bij Johannes 21: 15-24 bekijken, dan kan dat hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.