Kinderdienst voor de tweede zondag van de 40-dagentijd

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. We gaan verder met het 40-dagenproject. In de tijd tot aan Pasen gaan we met Marcus mee op reis. Marcus reist met Jezus mee naar Jeruzalem. Daarover lees je hier meer.

Vandaag gaat het over de intocht in Jeruzalem. Hosanna! Je mag het tweede souvenir van Marcus openmaken, dat van 28 februari, en aan de paastak hangen. Bekijk hier het kinderverhaal van Marcus bij deze zondag:

Verwerking voor de jongsten:

De mensen juichen en zwaaien met takken als Jezus Jeruzalem binnenkomt. Maak jij ook een mooie tak om mee te zwaaien? Zoek een mooie tak en pak stevig groen papier. Knip uit het groene papier een palmblad. Schrijf met een dikke zwarte stift ‘Hosanna!’ op het blad. Of bedenk zelf iets dat je naar Jezus zouden willen roepen, en schrijf dat erop. Vouw het blad om het stokje of takje en maak het vast met nietjes, en zwaaien maar!

Verwerking voor de oudsten:

Jezus reed op een ezel Jeruzalem binnen. Ezels waren belangrijke dieren in de tijd van de Bijbel. Ze werden vooral ingezet om spullen te vervoeren, om erop te rijden en ook om een ploeg te trekken waarmee de grond bewerkt kon worden. Koningen en andere leiders reden soms op ezels. Kun jij er een tekenen?

Deze link helpt misschien ook: https://youtu.be/3ARQ6zTM-hA

We wensen je een mooie zondag toe!

Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B., Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.