Kinderdienst op 27 juni – Wat heb je nodig?


Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. Het thema van vandaag is: “Wat heb je nodig?”. Iedereen heeft eten en drinken nodig om te kunnen leven, dat weten we allemaal. Maar wat heb je nodig om fijn te kunnen leven?

Het Bijbelverhaal is deze keer van Johannes, waarin een man Jezus vraagt om met hem mee naar huis te gaan, voordat zijn kind sterft. Jezus zegt dat hij naar huis kan gaan, want zijn zoon leeft. Als de man thuis komt, blijkt dat zijn zoon genezen is van zijn ziekte! Je vindt het verhaal in Johannes 4, 43 – 52

Deze week lezen we een ander verhaal dan van Mirjam & Micha:

Meneer Andersnog is groenteman. Iedereen in het dorp komt graag bij hem in de winkel. Niet alleen omdat hij de lekkerste wortels en sappigste appels heeft. De mensen komen graag binnen omdat meneer Andersnog net een beetje extra geeft. En een beetje extra, dat kan iedereen wel gebruiken!
Nout is net verhuisd van de grote stad naar het dorp. Hij gaat voor het eerst de groentewinkel binnen. Hij opent de deur en het belletje rinkelt.
“Goedemorgen!” meneer Andersnog knikt vriendelijk. “Wat mag het zijn voor u?”. Nout pakt zijn lijstje en zegt: “Vijf mandarijnen en drie walnoten graag!”. Meneer Andersnog pakt de spullen en geeft de papieren zak aan Nout. “Anders nog iets?”.
Nout schudt zijn hoofd. Hij geeft de groenteman vijf euro en wacht op zijn wisselgeld. Meneer Andersnog geeft drie euro terug: “Anders nog iets?”. Nout kijkt verbaasd. “Euh… nee, ik denk het niet.” Maar de groenteman blijft hem geduldig aankijken. Nout wordt er zenuwachtig van. Hij kijkt nog eens op zijn verfrommelde lijstje. Nee, er staat echt niks meer op. Dan kijkt hij om naar de rij mensen achter zich. Ook zij kijken hem vragend aan. “Ehm”, mompelt Nout, “doe dan nog maar… een peer?”
De andere klanten in de winkel beginnen te lachen. Zij weten allang wat meneer Andersnog bedoelt. Want zij zijn vaste klant. Een mevrouw tikt hem op de schouder. “Hij vraagt of je nog iets anders nodig hebt”, zegt ze. “Iets anders dan uit de groentewinkel. Iets waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld aandacht of een knuffel.”
Daar kijkt Nout van op. Hij denkt diep na. “Nou, nu u het zo vraagt… ik kan wel een beetje rust gebruiken. Die verhuizing heeft er behoorlijk ingehakt!”.
Direct komt meneer Andersnog achter zijn toonbank vandaan. Hij schuift een stoel onder de billen van Nout en een krukje onder zijn benen. “Ga lekker zitten! Ik breng je zo een kopje thee.”
Na een poosje loopt Nout de winkel uit. “Wat een fijne winkel”, denkt hij bij zichzelf. “Een winkel met een beetje extra”.

Verwerking

Je kent het spel “kwartet” vast. Heb je dat ook wel eens zelf gemaakt? Bedenk eerst een aantal thema’s (bijvoorbeeld bloemen of dieren) en bedenk daarna bij elk thema vier dingen die je nodig hebt om een kwartet te kunnen maken. Misschien kun je bij één thema één extra ding bedenken, dan heb je in plaats van vier nu vijf kaarten om te verzamelen bij dat thema. Als het kwartet klaar is, kun je het spel spelen!

We wensen je een mooie zondag toe!

Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B., Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.