Alledag

This content has been archived. It may no longer be relevant

Voor elke dag, zo lang het Coronavirus het leven ontregelt, een hart onder de riem gestoken door ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman.

21 maart
Cissy en ik hebben net een afspraak gemaakt om te gaan wandelen. Die anderhalve meter afstand overbruggen we wel met onze ogen en oren. Ze is een van de vele jonge ZZP’ers, die alle opdrachten hebben zien wegvallen. Dat laat je niet onberoerd. Alsof je door de wereld in quarantaine bent geplaatst. Niet opgesloten, maar afgesloten. Cissy is Spoken Word kunstenaar. Ze weet gelukkig te verwoorden wat ze voelt.

‘Hou me vast
Knuffel me dan
Voordat het
Echt niet meer kan’

Is wat ik denk
Maar niet wat ik zeg.

Je bent in mijn hart
Maar niet aan mijn zijde
Het voorschrift is
Contact vermijden

Dat is wat ik doe
Maar niet wat ik wil

Was je maar bij me
Was ik maar bij je
Is wat mijn hart schreeuwt

Maar ik ben stil
Maar ik ben stil

Cissy Joan ©

Laten we elkaar helpen om niet te diep in onszelf weg te zinken en stil te vallen. Misschien meer dan ooit snappen we elkaar, ook als we niet tot dezelfde inner circle behoren. Ja, Cissy, je hebt gelijk: het voorschrift is fysiek contact vermijden. Maar op een andere manier nemen contacten toe. Cirkeltjes breken open. Iemand schrijft: ‘Het lijkt of de wereld wordt gereset.’ Laten we onze ogen en oren oefenen om aan elkaar te ontdekken of er iets nieuws aan zit te komen.

Lees hier meer berichten voor Alledag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.