Alledag

Voor elke dag, zo lang het Coronavirus het leven ontregelt, een hart onder de riem gestoken door ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman.

Woensdag 25 maart ’20

Na de winter is het altijd weer een verademing om het langzaam lente te zien worden. Om te zien hoe het groen het langzaam overneemt en de grijze wolken plaats maken voor zon en blauwe luchten. Ook deze dagen zie ik het gebeuren, kijkend uit het raam, maar toch…

Het nieuws wat op ons af komt kunnen we niet stoppen en de zorgen zijn er al of zullen misschien nog komen. Maar te midden daarvan bid ik om die blik naar buiten, om de mogelijkheid om hoop en licht te blijven zien.

Want in de winter lijkt het soms alsof er nooit meer een lente komt, maar ieder voorjaar blijkt weer dat het leven sterker is, dat het donker het licht niet overwint.

Ik moet denken aan het prachtige lied van Taize ‘Jésus le Christ, lumière intérieure’:

Jésus le Christ, lumière intérieure, ne laisse pas mes ténèbres me parler. Jésus le Christ, lumière intérieure donne-moi d’accueillir ton amour.

Jezus Christus, licht in ons leven, laat niet toe dat het duister tot mij spreekt. Jezus Christus, licht in ons leven, laat mij uw liefde verwelkomen.

—–

Lees hier meer berichten voor Alledag

Ps. Sinds vorige week is Taize ieder avond om half 9 live. Een verademing om aan het eind van de dag af en toe mee te luisteren met hun avondgebed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.