Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ubbo Emmiuslezing

woensdag 28 september 20:00 - 22:00

€7.50

Na een afwezigheid van twee jaar in verband met de coronapandemie, keert de Ubbo Emmius-lezing terug met haar derde editie. Dit jaar is het thema Terugblik op vooruitgang: de jaren zeventig en Groningen.  De eerste spreker, Nelleke Noordervliet, reflecteert op de progressieve tijdgeest en veranderingsgezindheid die in de lange jaren zeventig door Nederland trok. Noordervliet is een gevierd auteur die veel over de jaren zeventig heeft gepubliceerd. Haar literaire werk is uitgangspunt voor haar lezing, in het bijzonder haar boek ‘Aan het eind van de dag’. In september 2022 ontvangt zij de prestigieuze Nederlandse oeuvreprijs de Gouden Ganzenveer.

De tweede spreker is Max van den Berg: de uitgelezen persoon om dit thema vanuit Gronings perspectief te belichten. Van den Berg was in de jaren zeventig wethouder in Groningen en was daarna onder meer voorzitter van de PvdA, Europarlementariër en Commissaris van de Koning in Groningen. Tijdens zijn lezing staat voor Van den Berg zijn spraakmakende periode als wethouder centraal. Daarin liep de stad Groningen op verschillende thema’s landelijk voorop. Het roemruchte verkeerscirculatieplan is daarvan een toonaangevend voorbeeld.

Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde in Groningen. In de voorverkoop bedraagt de toegangsprijs €7,50 en voor scholieren en studenten €2,50. Op de avond zelf zijn de prijzen aan de deur respectievelijk €10 en €5.

Gegevens

Datum:
woensdag 28 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7.50

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756