Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

U bent knettergek!

zondag 29 januari 10:00 - 11:00

Geert Wilders zei het ooit tegen de toenmalige minister Ellen Vogelaar. Maar wist u dat het ook voor u en mij geldt? ‘U bent knettergek!’ Wat ons bezielt als gemeente van Christus; wat ons gaande houdt; wat de grond is van alles dat wij hopen, het is te bizar voor woorden. Het is dwaas en het is zwak. Precies die kwalificaties horen volgens Paulus bij de God in wie wij geloven. Wij schrikken niet meer zo gauw van wat Geert Wilders roept. Belangrijker is de vraag of wij zelf wel geloven wat Paulus zegt. Durft u in de ogen van deze wereld knettergek te zijn?

Tot de Veertigdagentijd lezen we de eerste twee hoofdstukken van de eerste brief aan de Korintiërs. Vandaag 1 Korintiërs 1, 18 – 31. De evangelielezing sluit daar naadloos op aan: Matteüs 5, 1 – 12. Mensen die aan alle kanten klem zitten, worden door Jezus gezegend met gelukwensen. Niet voor later, maar voor nu.

In deze dienst nemen we afscheid van Stef Tuinstra als organist van de Nieuwe Kerk. Aan een periode van meer dan dertig jaar komt een einde. Niet iets om ongemerkt voorbij te laten gaan. In deze dienst bespeelt hijzelf het orgel en begeleidt hij de samenzang. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Gegevens

Datum:
zondag 29 januari
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756