No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rozenboom, Kok en De Roos brengen Mahler, Schumann en Mendelssohn-Bartholdy

zondag 8 maart, 2020 15:00

Alina Rozenboom, sopraan

Roele Kok, bariton/piano

Jan de Roos, piano

Rozenboom, Kok en De Roos brengen een programma vol Duitse Romantiek. Het concert wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk. Toegang is vrij, met een collecte na afloop.

 

Programma:

Gustav Mahler – Rückert Lieder

Liebst du um Schönheit
Blicke mir nicht in die Lieder
Ich atmet einen Lindenduft
Um Mitternacht

Robert Schumann – Twee duetten

Bedeckt mich mit Blumen
So lang die Sonne scheinet

Gustav Mahler – Lieder eines fahrenden Gesellen

Wenn mein Schatz Hochzeit macht
Ging heut morgen über’s Feld
Ich hab’ ein glühend Messer
Die zwei blauen Augen

Gustav Mahler – 4e symfonie, deel 4

Das Himmlische Leben

Felix Mendelssohn-Bartholdy – Twee duetten

Ich wollt’ meine Lieb ergösse sich
Herbstlied

 

Alina Rozeboom

Tijdens mijn studie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen heb ik zangles gehad van Marion van den Akker. Na mijn afstuderen wilde ik mij graag nog verder ontwikkelen, en daarom heb ik les genomen bij Marjan Kuiper en Renate Arends.

Al tijdens mijn studie ontdekte ik dat het me veel plezier en voldoening geeft om anderen te helpen hun stem te ontwikkelen. Daarom heb ik altijd in zowel mijn lespraktijk als mijn solistische carrière geïnvesteerd. Het is mijn ervaring dat mensen met kleine aanwijzingen en positieve bemoediging veel meer uit zichzelf en hun zingen kunnen halen. Dat geeft veel plezier, ook voor mij!

Van al het repertoire heb ik een voorliefde voor oratoria. Als solist heb ik verschillende cantates van Bach, het Requiem en de Vesperae Solennes de Confessore van Mozart, Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Fauré, de Carmina Burana van Orff en het Stabat Mater van Pergolesi gezongen.

Bariton Roele Kok studeerde zang en piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in 2010 af bij Paul Komen. Hij begon met zingen in 2008 en vanaf 2009 studeerde hij klassieke zang, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium. Zijn docent was Hanneke de Wit. Hij sloot deze studie in juni 2014 succesvol af. Momenteel wordt hij gecoacht door Marcel Boone.

Hij volgde masterclasses bij Marion van den Akker, Nico van der Meel, Paul Triepels, Claron McFadden, Marcel Rijans, Rian de Waal en Margreet Honig. Liedklassen volgde hij bij Eelko Moolenaar en Marien van Nieukerken.

Verder studeerde Roele, als pianist, liedbegeleiding in de Masteropleiding van het Artez-conservatorium te Zwolle bij Marien van Nieukerken. Hij sloot die studie in januari 2013 af. Hij is werkzaam als vocal coach, begeleider van masterclasses en is verbonden aan de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.

Roele is actief als koorzanger bij het koor van De Nationale Opera en als solist in oratoriumrepertoire bij diverse koren in Nederland. In augustus 2014 maakte hij zijn opera-debuut als Tonio in Leoncavallo’s Pagliacci tijdens een productie op het Groninger Hogeland. In juni 2016 voerde hij een nieuw geschreven Nederlandstalige opera van Mark de Vries uit en in 2017 was hij te gast bij de Dutch National Opera Academy in een opera van Jules Massenet en zong hij in Puccini’s La Bohème tijdens het Bredewegfestival 2017.

Roele is ook componist. In 2016 werd zijn eerste koorwerk, een cyclus op Friese gedichten, uitgevoerd. Later dat jaar verscheen het in een uitgave van Intrada Music.

Jan de Roos is pianist/organist. Hij studeerde af aan het conservatorium in Groningen en houdt zich vooral bezig met klassieke muziek. Hij heeft veel aan koorbegeleiding gedaan maar ook het nodige aan kamermuziek uitgevoerd. Als begeleider en/of solist is hij veelgevraagd. Verder is hij repetitor bij een aantal koren en geeft hij pianoles.

Hij begeleidde vooral veel koren. Het Sallands Bachkoor, het Drents kamerkoor, toonkunstkoor Bekker te Groningen en het Roder jongenskoor maar ook gospelkoren als el Elohim uit Assen. Hij heeft in die hoedanigheid samengewerkt met vele dirigenten. Onder andere Leendert Runia, Dick Dijk, Geert-Jan van Beieren, Nana Tschikinashvili en Louis Buskens. Het repeteren en uitvoeren met koren bracht hem tot over de grenzen.

 

Gegevens

Datum:
zondag 8 maart, 2020
Tijd:
15:00

Organisator

Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk
Site:
vriendennieuwekerkgroningen.nl

Locatie

Nieuwe Kerk