No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelwerken van Bach tot Hoogromantiek door Dolgopolova, Schoonbeek en Ouwejan

zondag 23 februari 15:00

Liana Dolgopolova, Lukas Jan Schoonbeek en Wietse Ouwejan spelen orgelwerken van Bach tot Vierne op het Timpe-orgel van de Nieuwe Kerk. De deuren zijn vanaf 14u30 open. Toegang is vrij, met collecte na afloop. Na het concert is er gelegenheid voor meet en greet met de musici onder genot van een drankje.

Programma:

  1. Praeludium en fuga a-moll, BWV 543 (Johann Sebastian Bach)
  2. Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 659 (Johann Sebastian Bach)
  3. Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 660 (Johann Sebastian Bach)
  4. Fantasie f-moll, Kv 608 ( Wolfgang Amadeus Mozart)
  5. Prélude, fugue et variation, Op. 18 (César Franck)
  6. Introdution und passacaglia uit Sonate 8 (Joseph Rheinberger)
  7. Allegro vivace uit Symfonie no.1 Op.14 (Louis Vierne)
  8. Finale uit Symfonie no.1 Op.14 (Louis Vierne)

Liana Dolgopolova (nummers 1 en 4) is geboren in Vilnius, Litouwen. Ze begon bij muziekschool Balys Dvarionas in Vilnius met piano lessen bij Tatjana Oganian. Van 2013 tot 2015 volgde Liana aan dezelfde muziekschool orgellessen bij Jūratė Bundzaitė. Ze vervolgd haar studie aan de Lithuanian Academy of Music and Theater, waar ze orgel studeerde bij Virginija Survilaitė, en later ze behaalde een diploma van orgel en muziek onderwijs. Sinds 2018 studeert Liana orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze volgt klavecimbel lessen bij Johan Hofmann. Liana heeft masterclasses bijgewoond van onder andere Eric Lebrun, Wolfgang Zerer, Thomas Trotter, Hannfried Lucke en Arvid Gast. Sinds 2019 is Liana de organist van Triniteitskerk in Roden.

Lukas Jan Schoonbeek (nummers 4 en 6) studeert orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2010 sloot hij daar al zijn Bachelorstudie af. Zijn hoofdvakdocent was Theo Jellema. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Wolfgang Zerer, Edoardo Bellotti, Paolo Crivellaro en Bas de Vroome. Hij behaalde eerste prijzen op verschillende concoursen, waaronder een eerste prijs op het internationale Andriessen/De Klerk concours (2010). Als organist is Lukas Jan verbonden aan de Columnakerk te Groningen, alwaar hij het uit Leicester overgeplaatste Porritt-orgel (1890) bespeelt. Per september 2018 is hij begonnen met de Master Klassieke Muziek aan het Prins Claus Conservatorium bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema.

Wietse Ouwejan (nummers 2, 3, 7 en 8) begon met orgellessen op zijn achtste. Lessen kreeg hij van een kennis. Al snel daarna nam hij lessen bij Jochem Schuurman, bij wie hij bijna 10 jaar lessen heeft gevolgd. Sinds 2016 studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Eerst de vooropleiding, nu de hoofdvakstudie. Les krijgt hij van Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Masterclasses volgde hij bij Ville Urponen, Stef Tuinstra, Eric Lebrun, Matteo Imbruno, Wolfgang Zerer en Arvid Gast. Wietse Ouwejan is organist van verscheidene kerken in Drachten en omstreken, waaronder de CGK te Drachten.

Gegevens

Datum:
zondag 23 februari
Tijd:
15:00

Organisator

Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk
Site:
vriendennieuwekerkgroningen.nl

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756