No Title

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

april 2021

Paascyclus 2021: Paaswake

zaterdag 3 april 18:00 - 23:30

Een online viering vanuit de Martinikerk Met het binnendragen van de nieuwe paaskaars vieren we de overwinning van het licht op het duister: teken van de opstanding van Christus. Dit wordt voorgezet met de geloofsbelijdenis en doopvernieuwing, de lezing van het evangelie van de verrijzenis en in het breken van brood en wijn. Lees hier meer en kijk mee. Medewerkers aan deze viering zijn: Voorgangers: Nick Everts en Tirtsa Liefting Lectoren: Jan Haak, Hans van der Veen, Ben Hanewinkel en…

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk: Het is groot en het is licht – Pasen!

zondag 4 april 09:30 - 10:30
Nieuwe Kerk

Veertig dagen lang zijn we met Marcus onderweg geweest. Vanmorgen komen we thuis bij God. Lees hier meer.  

Meer weten »

Cantatedienst op Eerste Paasdag

zondag 4 april 17:00
Nieuwe Kerk

In deze gestreamde cantatedienst klinkt “Christ lag in Todesbanden” van J.S. Bach, BWV 4. Het koor wordt gevormd door een viertal solisten. Jelte Hulzebos is dirigent, Mannes Hofsink organist. Evert Jan Veldman gaat voor. Lees meer.

Meer weten »

Rondom 30 online

donderdag 8 april 20:00 - 21:30

# Thema: 'Ziel en Zaligheid' We gaan kijken naar de eerste aflevering uit de serie ‘Ziel en Zaligheid’ getiteld ‘Vonk’, van omroep KRO-NCRV. Hierin komt Pater Hugo aan het woord. Hij is een monnik die als een kluizenaar leeft in een kerkje in het Groningse Warfhuizen en praat over een belangrijk onderdeel van het katholieke geloof: mystiek. De eerste aflevering duurt slechts 8 minuten. Smaakt het naar meer, dan kunnen we nog een aflevering kijken. Praat en kijk gezellig mee:…

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – de kroonjuwelen van de Levende

zondag 11 april 09:30 - 10:30

Een Digidienst vanuit de Nieuwe Kerk met de Opgestane, die ons voorgaat naar Galilea. Daar zullen we hem zien, hoorden we een week geleden. Lees hier meer over deze dienst.

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – Heb je me lief?

zondag 18 april 09:30 - 10:30

Een Digidienst vanuit de Nieuwe Kerk, samen met De Bron en De Fontein. Het is de 3e Paaszondag. Cantor organist is Mannes Hofsink. De voorzang wordt verzorgd door Roele Kok of Alina Rozeboom. Voorganger is ds. Marga Baas. Lees hier meer.

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – ‘Mijn God, mijn herder zorgt voor mij’

zondag 25 april 09:30 - 10:30
Nieuwe Kerk

‘Mijn God, mijn herder zorgt voor mij’. Dat hardop zeggen is lastig. Je bent geen kind meer. Je hebt de ander niet eens nodig om te zeggen: ‘O ja? Word eens volwassen.’ Voor een ander het kan zeggen, heb jij het al lang tegen jezelf gezegd. Lees hier meer over deze dienst.  

Meer weten »

mei 2021

Thuis in de Nieuwe Kerk – ‘Blijf in mij, dan blijf ik in jullie’

zondag 2 mei 09:30 - 10:30
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps

'Blijf in mij, dan blijf ik in jullie' een opdracht en belofte in één. Dat is wat de lezingen van deze zondag doen, ze dagen ons uit én steken ons een hart onder de riem. We lezen uit 1 Johannes 3: 18-24 en Johannes 15: 1-8. Lees meer over deze dienst.

Meer weten »

Cantatedienst 2 mei: Wo gehest du hin?

zondag 2 mei 17:00 - 18:00
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps

Tijdens deze dienst voeren solisten en het Cantate Consort BWV 166 uit. De muzikale leiding ligt bij Jelte Hulzebos. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Lees hier meer over deze dienst.

Meer weten »

Huwelijk Marlies van Rhee en Hugo ter Horst

vrijdag 7 mei 19:00 - 20:00
Nieuwe Kerk

Op vrijdag 7 mei 2021 trouwen Marlies van Rhee en Hugo ter Horst. Zij laten hun huwelijk zegenen door ds. J.H. Smit. Muziek door Henk van Rhee en Marleen Wijnhout. Bekijk hier de Orde van Dienst. Collecte De opbrengst van de collecte gaat naar de Voedselbank Stad Groningen.Deze stichting zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan huishoudens die onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Rekeningnummer: NL 53 RABO 0329 449 028 Ten name van: Stichting Voedselbank Stad…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen