No Title

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

mei 2021

Cantatedienst 2 mei: Wo gehest du hin?

zondag 2 mei 17:00 - 18:00
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps

Tijdens deze dienst voeren solisten en het Cantate Consort BWV 166 uit. De muzikale leiding ligt bij Jelte Hulzebos. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Lees hier meer over deze dienst.

Meer weten »

Huwelijk Marlies van Rhee en Hugo ter Horst

vrijdag 7 mei 19:00 - 20:00
Nieuwe Kerk

Op vrijdag 7 mei 2021 trouwen Marlies van Rhee en Hugo ter Horst. Zij laten hun huwelijk zegenen door ds. J.H. Smit. Muziek door Henk van Rhee en Marleen Wijnhout. Bekijk hier de Orde van Dienst. Collecte De opbrengst van de collecte gaat naar de Voedselbank Stad Groningen.Deze stichting zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan huishoudens die onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Rekeningnummer: NL 53 RABO 0329 449 028 Ten name van: Stichting Voedselbank Stad…

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – Blijf in mijn liefde

zondag 9 mei 09:30 - 10:30
Nieuwe Kerk

‘God is liefde,’ zeggen we. En daar is geen woord van gelogen. Maar welke belletjes gaan er rinkelen als we dat zeggen? Nou, dat het mooi is en zo. Dat het fijn is om in God te geloven. En dat het goed voelt. Allemaal niks mis mee, maar of dat ook de taal is die de Bijbel spreekt? We lezen Leviticus 19, 33 – 34 en Johannes 15, 9 – 17. Voorzanger is Roele Kok. Het orgel wordt bespeeld door…

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – Hemelvaart

donderdag 13 mei 10:00 - 10:30

Samen vieren we hemelvaart in de vorm van een kort morgengebed. Het orgel wordt bespeeld door Mannes Hofsink, voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Lees hier meer.

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – de wijde wereld in

zondag 16 mei 09:30 - 10:30
Nieuwe Kerk

'Van school' 'Uit huis' klinkt zo negatief. Ik ga gewoon de wijde wereld in, zegt Loesje. Jezus zendt zijn leerlingen de wijde wereld in. Maar die wereld is nou niet je dat. Lees hier meer over deze gezamenlijke dienst van De Bron, De Fontein en Nieuwe Kerk.  

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – Pinksteren

zondag 23 mei 09:30 - 11:00
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps

'Want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan' zingt een bekend lied. Wat betekent dat in een tijd waarin we elkaar soms niet meer lijken te verstaan of langs elkaar heen dreigen te praten? Lees meer over deze dienst, waarin Trudi Sikkema en Frank Bandringa (her)bevestigd worden als diakenen en we met veel dankbaarheid afscheid nemen van Jan Haak als diaken.

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – het feest van de Heilige Drie-eenheid

zondag 30 mei 09:30 - 10:30
Nieuwe Kerk

De eerste zondag na Pinksteren eert de Heilige Drie-eenheid: het grote geheim van Vader, Zoon en Geest. God is niet 1. God is eenvoudig liefde. God is gemeenschap, die ons daarbij betrekken wil. Op deze zondag lezen we traditiegetrouw over de ontmoeting tussen Jezus en Nikodemus in de nacht. Het is een moeizaam gesprek. Nikodemus weet te veel. Dat is zijn probleem. Mannes Hofsink is cantor-organist. Alina Rozeboom verzorgt de voorzang. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Voor aanmelden en…

Meer weten »

juni 2021

Vleermuizenwandeling

vrijdag 4 juni 21:30
Nieuwe Kerk

Bent u geïnteresseerd om mee te doen aan een wandeling waarbij we samen met theoloog-kunstenaar Christiaan Schoonenberg en vleermuizenverzorger Anja Sjoerdsma naar de vleermuizen in en rond de Nieuwe Kerk gaan luisteren? Geef u op via een mailtje naar c.schoonenberg@icloud.com.

Meer weten »

Thuis in de Nieuwe Kerk – Eerste zondag na Trinitatis

zondag 6 juni 09:30 - 10:30

De lezing komt deze zondag uit Marcus 3, 20 – 35. Voorganger is Alexandra Matz en organist is Jelte Hulzebos. Lees hier meer.

Meer weten »

Vrolijke kinderactiviteit buiten

zondag 6 juni 10:30 - 12:30
Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps

Op zondag 6 juni organiseert de Kinderdienstleiding een vrolijke kinderactiviteit op het grasveld van de Nieuwe Kerk. We hebben elkaar al zolang niet meer in het echt gezien: nu is het tijd om elkaar weer te ontmoeten. We gaan lekker spelletjes spelen en picknicken op het grasveld. Kom je ook? Lees hier meer.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen