No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert Vocaal Ensemble The Gents

zaterdag 21 december, 2019 20:00

“I only want the world for christmas…will you give me a present for the future?”

Voor het echte kerstgevoel bent u bij de concerten van The Gents aan het goede adres. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met onbekende parels uit de a cappella koormuziek. Het mannenensemble, met zijn unieke geluid vanwege de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, bezorgt u 20 muzikale cadeautjes. Om van te genieten, om zachtjes mee te neuriën, om warm van te worden in de koude winter en om met elkaar te koesteren: laat de muziek zich nestelen in je hart voor duurzaam geluk in heel het nieuwe jaar!

Programma

Piae Cantiones Corde Natus ex parentis
Trad. Latijn Arr. P. Lawson Veni Emmanuel
Trad. Latijn Arr. King Singers Angelus ad Virginem
J. Handl Resonet in Laudibus
J.P. Sweelinck Hodie Christus natus est
M. Praetorius Nun komm der heiden Heiland
Trad. Arr. M. Praetorius Es ist ein ros entsprungen
J. Bremer In Die Nativitatis Domini
– Introitus
– Graduale
T.L. de Victoria O Magnum Mysterium
Trad. Arr. D. Willcocks While shepherds watched their flocks by night

 

Pauze

M. Lauridsen O Magnum Mysterium
B. Britten A hymn to the Virgin
E. Whitacre Lux Aurumque
Trad. Arr. D. Willcocks God rest you merry, gentlemen
Trad. Arr. M. Reger, arr. O. Gies Es kommt ein Schiff geladen
A. Edenroth The World for Christmas
Trad. Arr. H. Kraaijeveld Mary did you know
P. Gritton Follow that Star
Piae Cantiones, arr. B. de Jong Gaudete

 

Biografie

In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Sinds begin 2018 staat Annemiek van der Ven bij The Gents aan het roer.

Het repertoire van The Gents beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, bijvoorbeeld Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz, de mannen zingen het met verve!

Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren waren dat onder andere de musici Lenneke Ruiten, Johannette Zomer, het Haags Saxofoon Kwartet en Wishful Singing en voor hun laatste project ‘Denkend aan Holland’ de dichters Hanneke van Eijken en Anne Broeksma.

 

Annemieke van der Ven

Met ingang van 1 januari 2018 werd Annemiek van der Ven de nieuwe dirigent van vocaal ensemble The Gents. Met de benoeming van Annemiek van der Ven kozen The Gents opnieuw voor een jonge veelbelovende dirigente. In 2005 sloot zij de studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, met als bijvak Klassiek Zang. In april 2010 slaagde zij ‘cum laude’ voor de opleiding koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Van 2004 tot halverwege 2017 maakte zij deel uit van het toonaangevende a-capella ensemble “Wishful Singing”. Als dirigent is zij verbonden aan het VU-koor in Amsterdam en ze dirigeerde heel lang het opleidingskoor van de Nationale Kinderkoren.

Annemiek van der Ven werkte al eerder, toen als gastdirigent, met The Gents. Deze samenwerking krijgt dus nu een vervolg. Annemiek: ‘Ik ben blij dat ik de kans krijg om voor langere tijd met ‘The Gents’ te werken en zo de komende jaren nieuwe en uitdagende muzikale stappen met hen kan zetten.’

 

Gerelateerde afbeelding

 

 

21 december 2019
Aanvang 20:00 uur / deur open 19:00
Entree
Nieuwe kerk Groningen, Nieuwe kerkhof 1

Gegevens

Datum:
zaterdag 21 december, 2019
Tijd:
20:00

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756