Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gemeenteberaad over maatregelen stijgende energiekosten

zondag 27 november 11:00 - 12:00

Aansluitend op de kerkdienst van zondag 27 november wil de Wijkkerkenraad met de gemeente in gesprek over de stijgende energierekening. Als we doorgaan zoals we nu vieren, moeten we vanaf 1 januari 2023 vier tot vijfmaal zo veel gaan betalen. Nu zitten die kosten rond de €15000, dat wordt dus mogelijk rond de €75000. Dat is onbetaalbaar.

Er zijn dus creatieve ideeën nodig voor de vieringen in de winterperiode. We willen het over verschillende onderwerpen hebben.

  • Mogelijke gezamenlijke diensten tijdens de koude maanden. Een optie hiervoor is om de gezamenlijke diensten met
    De Fontein en De Bron op een andere locatie te vieren, bijvoorbeeld in De Fontein. Een andere mogelijkheid is om eens per maand een gezamenlijke dienst met de Martinidiensten (voormalig GSp) in de Martinikerk te vieren. We zijn op zoek naar argumenten voor en tegen beide varianten.
  • Verplaatsing van de Evensong naar de Martinikerk tijdens de koude maanden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de verbinding tussen de gemeente van de Nieuwe Kerk en de Evensong wel voelbaar en zichtbaar blijft?
  • Slimme trucs om goed te kunnen vieren in een koude kerk. Hoe kan de kerkdienst toegankelijk blijven als de kerk aanzienlijk minder wordt verwarmd?

Het is een belangrijke bijeenkomst, want een dag later op maandag 28 november neemt de Grote Wijkkerkenraad een besluit over de
maatregelen, onder andere op basis van uw adviezen en mening.

Gegevens

Datum:
zondag 27 november
Tijd:
11:00 - 12:00

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756