No Title

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Stem van Kinderen

zaterdag 9 november, 2019 18:15 - 19:15

Armoede: wat vinden kinderen er zelf van?
Dat is het thema van Sint Martinus’ Pronkjewailn 2019. In Groningen leeft een op de vijf kinderen in armoede. Er wordt veel over gesproken door volwassenen, beleidsmakers, politici, leerkrachten en hulpverleners. Maar wat vinden zij er nu eigenlijk zelf van? Op zaterdag 9 november laten we hun stem horen. Hoe kijken zij naar armoede, wat zijn hun oplossingen? Stadsdichter Renée Luth presenteert de avond die geopend wordt door Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Kom ook, neem je kinderen mee, en laat je inspireren!
Voor de vierde keer op rij vraagt Sint Martinus’ Pronkjewailn rond de viering van Sint Maarten aandacht voor armoede in de stad. Sint Maarten, die zijn mantel deelde met een bedelaar. Dat beeld past bij de visie van de organisatie: armoede is een hardnekkig fenomeen maar door te delen kun je werken aan oplossingen. Delen van kennis, delen van ervaringen, maar vooral delen van de mening van de mensen die het aangaat. Dit jaar spreken de kinderen.

Kinderen presenteren samen met stadsdichter Renée Luth gedichten over armoede. Margrite Kalverboer neemt ons mee in haar visie op het thema, er is muziektheater, er wordt voorgelezen door Humanitas. De Smaak van het Noorden verzorgt lekker eten voor iedereen. De fototentoonstelling van Verhalenfotograaf Caroline Penris toont het belang van initiatieven voor kinderen, zoals Buurtcamping Lewenborg, Selwerd aan Zee en het Droomproject in de Indische Buurt. Bovendien is Sint Martinus er zelf ook!

Wil je meer weten? Kijk op www.sintmartinuspronkjewailn.nl of neem contact op met Caroline Penris 06 37 27 88 50 of Evert Jan Veldman 06 12 58 72 29

 

Gegevens

Datum:
zaterdag 9 november, 2019
Tijd:
18:15 - 19:15

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3
Groningen, Groningen 9712 JG Nederland
+ Google Maps