Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De achtste Kerstdag

zondag 1 januari 11:00 - 12:00

De achtste Kerstdag valt samen met de Nieuwjaarsdag. Oud en Nieuw zoek je tevergeefs op de kerkelijk kalender. Maar de achtste Kerstdag  doet ertoe! Het is de dag van de naamgeving: ‘Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg Hij de naam Jezus, die de engel had genoemd nog voordat Hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.’ (Lucas 2 vers 21) We vieren die naam: ‘De HEER redt’ of ‘De Ene bevrijdt’. En we doen dat in samenhang met de naam van de Ene zelf. Een naam die een zegen is: IK BEN. Vandaar de priesterlijke zegen uit de Thora als eerste lezing (Numeri 6, 22 – 27)

Met Nieuwjaarsdag heeft dat misschien niets te maken. Maar wat is mooier dan het nieuwe jaar beginnen met de naam die wordt geroepen: Jezus! – ‘De Ene bevrijdt’. We kunnen niet wachten. Mannes Hofsink is de cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Let op: om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om te kunnen komen, begint de dienst voor één keer om 11 uur. Voorafgaand aan de dienst (vanaf 10:30 uur) is er gelegenheid om elkaar heil en zegen toe te wensen bij een kop koffie, een kop thee en natuurlijk iets lekkers daarbij.

Gegevens

Datum:
zondag 1 januari
Tijd:
11:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0503123756