Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cantatedienst met Poulencs Gloria

zondag 2 juni 17:00 - 18:00

Onder leiding van Jelte Hulzebos voert het Cantate Consort, samen met het Grieg Pianoduo en sopraan Tanja Obalski, het Gloria van Francis Poulenc (1899-1963) uit, in de versie voor 2 piano’s. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren. De organist in deze dienst is Mannes Hofsink.

De Fransman Francis Poulenc was de jongste van een groep componisten die zich de ‘Groupe des Six’ noemden. Ze maakten zich los van de traditie en creëerden in de twintiger jaren een heel eigen zeer directe stijl waarin de invloed van jazz en amusementsmuziek hoorbaar zijn.

Poulenc schreef zeer uiteenlopende werken waaronder opera’s, kamermuziek, balletten en een orgelconcert, maar hij beschouwde zichzelf primair als een componist van religieuze muziek, zeker na zijn toetreding tot de rooms-katholieke kerk. Het Gloria uit 1959 is een levendig en zeer expressief geschreven lofhymne. De dynamiek kan binnen twee maten veranderen van een verstild piano tot een uitbundig forte.

Gloria – Francis Poulenc in een versie voor 2 pianos, sopraan en koor

Cantate Consort onder leiding van Jelte Hulzebos

Tanja Obalski – sopraan

Elles van der Heiden en Siebert Nix – piano

Zoals alle diensten in de Nieuwe Kerk is ook deze dienst gratis toegankelijk. Wel staan de cantatediensten onder financiële druk. Willen wij de musici redelijk vergoeden dan is je steun onontbeerlijk. Daarom vragen wij een bijdrage van minimaal € 10,- in de collecte die bij de uitgang van elke cantatedienst wordt gehouden. Bijdragen kan ook via onderstaande knop.

Gegevens

Datum:
zondag 2 juni
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerkhof 1
Groningen, Groningen 9712 PT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0503123756