Zondagsbrief 11 februari 2018

Bekijkt u hier alvast de zondagsbrief van 11 februari!

“Raak me niet aan, want ik heb het zo graag” Het leven is vol dubbelzinnigheden. Zo ook in de evangelielezing van deze zondag (Marcus 1, 40 – 45). Waar een geschonden mens Jezus opzoekt, daar wordt dat wat normaal is open gebroken. Het koningschap van God dient zich aan. En dat gaat nooit vloeiend. In de lezing uit de brieven zegt Paulus: “Ik ren niet als iemand die geen doel heeft, ik vecht niet als een vuistvechter die in de lucht slaat.” (1 Korintiërs 9, 24 – 27) Dat geldt ook voor die zieke mens uit het evangelie. Hij weet niks meer. Alleen bij wie hij moet zijn.

De Cantorij van de Nieuwe Kerk o.l.v. Jelte Hulzebos werkt mee aan deze dienst van Woord en Tafel. Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Nieuwsgierig naar de Orde van dienstOrde van dienst

In deze zondagsbrief onder andere aandacht voor:

Sobere maaltijd en Vespers

De 40dagentijd begint op woensdag 14 februari. Tijd voor het avondgebed op de woensdag. Tot het Pasen is! Aan dit eerste avondgebed werkt de Cantorij van de Nieuwe Kerk mee. Met een psalm en een avondlied. Met gebeden en met stilte. En met een korte meditatie bij een Bijbeltekst. Deze keer Galaten 4, 4 – 7: ‘de volheid van de tijd’. Voorafgaand kunt u deelnemen aan de Sobere Maaltijd in het Nieuwe Kerkcentrum. Vandaaruit lopen we naar de Nieuwe Kerk om de Vesper mee te maken. Data zijn, steeds op woensdag, 21 en 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart om 19.30 uur.
NB De vespers van 7 en 14 maart worden in het Nieuwe Kerk Centrum gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *