Themabijeenkomst Rouw en Present-zijn binnen pastoraat

Mijn naam is Marleen Stokroos, ik ben 4ejaars HBO-theologie student te Windesheim. De afgelopen jaren heb ik meerdere stage activiteiten binnen de Nieuwe Kerk en de Bron gedaan. En er staan er ook nog een aantal gepland ook m.b.t. de Fontein.
Op donderdagavond 6 april organiseer ik een themabijeenkomst over “Rouw en Present-zijn” voor alle pastoraal betrokkenen binnen de Bron, de Fontein en de Nieuwe Kerk.
Rouw is inherent aan het leven. Ieder mens leidt verliezen, soms ineens en groots b.v. door overlijden van een geliefde, soms in kleine stappen zoals geleidelijk verlies van gezondheid. En soms kan ineens na jaren een eerder verlies weer schrijnend omhoog komen. Elke pastoraal betrokkene komt ermee in aanraking. Het kan zijn dat jij de enige bent die tijd en ruimte maakt om opnieuw het verhaal van de ander te horen en te delen. Present kunnen zijn, ernaast kunnen blijven staan, is bij mensen in rouw essentieel en het vraagt ook wat van jou als pastoraal ouderling, als bezoeker uit de bezoekersgroepen, als predikant of kerkelijk werker.
In het kader van een uitgewerkte opdracht wil ik graag recente kennis m.b.t. rouw en present kunnen zijn, met jullie delen. Zoals een actuele visie op rouw, “als zijnde een meestal ingrijpend maar wel gezond proces van aanpassing en verandering, een antwoord dat zich ontvouwt en ontwikkelt door onze levensloop en dus een wezenlijk onderdeel uitmaakt van onze identiteit” (Maes, 2015).
Maar nog belangrijker vind ik ruimte creëren voor de behoefte om in het kader van elkaar leren kennen als leden van de te vormen PGGNoord om ook onderlinge ervaringen uit te wisselen. De avond zal dus naast een streven naar verrijking of opfrissing van kennis en kunde ook bestaan uit dialoog, uitwisseling en nadere kennismaking met elkaar.
Ik wil hiervoor alle pastoraal betrokkenen van de Bron, de Fontein en de Nieuwe Kerk uitnodigen op donderdag 6 april van 20.00-22.00 in de Fontein.
Ik hoop u dan te ontmoeten, Marleen Stokroos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.