Studentenkoor Gica zingt het Requiem van Brahms

Op 29 juni zal Gica “Ein deutsches Requiem” van Johannes Brahms ten gehore brengen in de Nieuwe Kerk in Groningen onder leiding van vaste dirigent David van Roijen. Het concert vangt aan om 20.15 (deuren zijn open om 19.45).

Johannes Brahms (1833-1897) is één van de grootste componisten uit de Romantiek. Het overlijden van zijn moeder raakte hem diep en inspireerde hem om een dodenmis te schrijven. De tekst van het gehele Requiem komt uit de Lutherse Bijbel, in tegenstelling tot een traditioneel requiem dat gebaseerd is op Latijnse teksten. Brahms wilde op deze manier zijn Duitse Requiem een meer menselijk karakter geven. Op een persoonlijke wijze vertolkt Brahms emoties en biedt daarmee troost aan allen die een dierbare verloren hebben.

Pianobegeleiding à quatre mains zal worden verzorgd door Hannah Tomasini en Ellyne Wieringa. De solo’s worden gezongen door bariton Douwe Kamminga en sopraan Christy Luth.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.studentenkoor.nl

Kaarten:
Aan de deur: normaal €12,50; korting* €10,-
voorverkoop via website: normaal €11,50; korting* €9,-
Korting geldt voor jongeren (<18), studenten en stadjerspas
Kaartverkoop via www.studentenkoor.nl

Meer informatie: www.studentenkoor.nl

C.S.G. Gica is een open en enthousiast studentenkoor, dat naast zijn halfjaarlijkse concerten nog veel meer leuke activiteiten organiseert.

Ben jij een student in Groningen en lijkt het je leuk om ook mee te komen zingen bij Gica? Kom dan eens een kijkje nemen bij één van onze open repetities en kom ons koor versterken! Ga naar www.studentenkoor.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.