Coronavirus: diensten, ondersteuning en aanspreekpunten

Hebt u vragen rond het coronavirus en hoe de Nieuwe Kerk ermee omgaat? Mail gerust coronateam@nieuwekerk.org. Hebt u hulp nodig of wilt u anderen hulp bieden, dan kunt u mailen naar coronahulp@nieuwekerk.org. U kunt ook bellen met 050 3123756—geef dit nummer vooral ook door aan wie niet online is.

De Nieuwe Kerk volgt de aanbevelingen van de Rijksoverheid, het RIVM en de PKN. De komende zondagen kunt u daarom geen diensten bezoeken in de Nieuwe Kerk. Gegeven de aanscherpingen van 23 maart zal dit voorlopig tot 1 juni duren. Ook de veertigdagenvespers op de woensdagavond kunnen geen doorgang vinden.

De lofzang en gebeden gaan ’s zondags in aangepaste vorm wél door, onder de noemer Thuis in de Nieuwe Kerk — Digidienst. De diensten zijn niet in de Nieuwe Kerk te bezoeken, maar via www.kerkomroep.nl [klik hier] bent u van harte uitgenodigd om op zondagochtend de dienst te beluisteren en mee te maken, of op een later tijdstip terug te luisteren. Kerkomroep heeft ook een app die u op smartphone of tablet kunt gebruiken en in de app store te downloaden is. Bekijk hiervoor de handleiding kerkomroep.

De opname van de dienst van 22 maart kunt u ook hier naluisteren.

Om onder deze bijzondere omstandigheden alles goed te kunnen coördineren is vanuit de kleine kerkenraad een ‘coronateam’ geformeerd, bestaande uit Josha Veger, Alef Rutgers, Evert Jan Veldman en Albert Joosse. U bereikt hen onder coronateam@nieuwekerk.org.

Verdere updates over de digidiensten en onze omgang met het virus zullen op deze pagina worden weergegeven.

We vragen u om ook elkaar van deze maatregelen op de hoogte te stellen. Omzien naar elkaar is onderdeel van het wezen van ons kerk zijn en juist nu ontzettend waardevol. Denkt u mee wat u kunt doen?

2 thoughts to “Coronavirus: diensten, ondersteuning en aanspreekpunten”

    1. Ja, helaas. Er valt weinig aan te doen: kerkomroep is niet op deze situatie gebouwd. Later luisteren is een prima oplossing voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.