Coronavirus: diensten, ondersteuning en aanspreekpunten

Hebt u vragen rond het coronavirus en hoe de Nieuwe Kerk ermee omgaat? Mail gerust coronateam@nieuwekerk.org. Hebt u hulp nodig of wilt u anderen hulp bieden, dan kunt u mailen naar coronahulp@nieuwekerk.org. U kunt ook bellen met 050 3123756—geef dit nummer vooral ook door aan wie niet online is.

Update 25 mei: De kerkenraad heeft op 25 mei besproken op welke manier de Nieuwe Kerk omgaat met de aangekondigde versoepelingen in het beleid van de Rijksoverheid. Voorlopig, tot 1 september, zullen geen diensten georganiseerd worden voor grotere groepen. De kerkenraad kiest hier voorzichtigheid, dus ook na 1 juli zal niet meteen het toegestane maximum van 100 personen opgezocht worden.

Ook de komende tijd zal de Digidienst primair gericht zijn op gemeenteleden thuis. Wel zullen vanaf juni meerdere leden van de kerkenraad bij de Digidiensten aanwezig zijn. Dit is ten eerste om weer alle ambten in de dienst aanwezig te laten zijn en ten tweede om ervaring op te doen met looproutes, schoonmaken, en andere praktische zaken die van belang zijn als we straks weer met meer mensen in de kerk zullen zijn.

Als er genoeg vrijwilligers zijn voor het bedienen ervan zal de kerkenraad binnenkort overgaan tot de aanschaf van een camera om de Digidiensten ook in beeld uit te zenden (einde update).

Lees hier hoe we in deze tijd uitdrukking geven aan de onderlinge verbondenheid.

De lofzang en gebeden gaan ’s zondags in aangepaste vorm wél door, onder de noemer Thuis in de Nieuwe Kerk — Digidienst. De diensten zijn niet in de Nieuwe Kerk te bezoeken, maar via www.kerkomroep.nl [klik hier] bent u van harte uitgenodigd om op zondagochtend de dienst te beluisteren en mee te maken, of op een later tijdstip terug te luisteren. Kerkomroep heeft ook een app die u op smartphone of tablet kunt gebruiken en in de app store te downloaden is. Bekijk hiervoor de handleiding kerkomroep.

Rond Pasen bracht de Nieuwe Kerk het unieke project Ondersteboven – Pasen in beeld: een serie videovieringen. Lees en kijk hier meer.

Om onder deze bijzondere omstandigheden alles goed te kunnen coördineren is vanuit de kleine kerkenraad een ‘coronateam’ geformeerd, bestaande uit Josha Veger, Alef Rutgers, Evert Jan Veldman en Albert Joosse. U bereikt hen onder coronateam@nieuwekerk.org.

Verdere updates over de digidiensten en onze omgang met het virus zullen op deze pagina worden weergegeven.

We vragen u om ook elkaar van deze maatregelen op de hoogte te stellen. Omzien naar elkaar is onderdeel van het wezen van ons kerk zijn en juist nu ontzettend waardevol. Denkt u mee wat u kunt doen?

2 thoughts to “Coronavirus: diensten, ondersteuning en aanspreekpunten”

    1. Ja, helaas. Er valt weinig aan te doen: kerkomroep is niet op deze situatie gebouwd. Later luisteren is een prima oplossing voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.