Kinderkerstnacht 2016!

Stadjers weten de weg naar de Kinderkerstnacht in de Nieuwe Kerk goed te vinden. Ook dit jaar trokken beide voorstellingen erg veel publiek. Vrijwilligers vanuit de kerkelijke gemeente en de Hortusbuurt/Ebbingekwartier geven invulling aan het door ds. Evert Jan Veldman geschreven kerstverhaal. Jantine Zuur verzorgde op prima wijze de regie en Alexander Brands krijgt ook dit jaar weer een grote pluim voor de gehele organisatie van dit prachtige event! Iets waar we met z’n allen erg trots op mogen zijn!!

Hierbij een aantal foto’s die door fotograaf Geert van Duinen zijn gemaakt:

Het is een eeuwenoud verhaal, maar o zo actueel: vele mensen die op pad moeten en huis en haard moeten verlaten. Soms zit de verrassing en verwondering dan in een onverwachte hoek. Tijdens de kinderkerstnachtdienst gisteravond vertelden ezeltje Eppo (die de hoogzwangere Maria op zijn rug meeneemt naar Bethlehem) en de herder Jesse (die op zijn schapen past in het veld) aan elkaar wat er gebeurde tijdens die kerstavond. Samen met de engelen, de herders en de Wijzen uit het Oosten komen ze in de stal waar Jezus, de koning van de mensen is geboren.

Tijdens de dienst werden diverse bekende kerstliederen gezongen onder begeleiding van een combo. Na afloop van de dienst is er een collecte om de kosten van de dienst en van de Nieuwe Kerk te bekostigen.

 

Voor meer foto’s bekijk de site van Geert van Duinen:

https://www.flickr.com/photos/yardenier/sets/72157662720709026

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.