Jongerenreis: in de voetsporen van Luther

In 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther in Wittenberg zijn 95 stellingen publiceerde. Met de stellingen uitte Luther onder meer kritiek op de aflaathandel in de katholieke kerk. De stellingen worden gezien als het begin van de Reformatie en de protestantse kerk.  Vanuit de werkgroep Jeugdkerk van de Fontein is in 2015 het idee ontstaan om rondom de 500ste verjaardag van de Reformatie een  jongerenreis naar Duitsland te organiseren. De reis is in eerste instantie bedoeld voor jongeren tussen ongeveer 12 en 18 jaar van de  hele PKN-gemeente Groningen, maar ook je andere vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom. Voor voldoende begeleiding wordt gezorgd.

We bezoeken de plaatsen waar Luther leefde en werkte, zoals Eisleben, Wittenberg en Eisenach. Daar beklimmen we de Wartburg, waar Luther het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Verder verkennen we de omgeving  en bezoeken we tentoonstellingen. Ook bezoeken we – niet helemaal binnen het thema, maar wel bijzonder – het voormalige concentratiekamp  Buchenwald bij Weimar. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor andere  dingen, zodat we een mooie verdeling krijgen tussen serieus en  ontspanning. Het belooft een leerzame en gezellige reis te worden!

stellingen

Dan nog even de praktische informatie. De reis vindt plaats van 23 t/m  27 oktober 2017. We reizen per comfortabele touringcar en logeren in jeugdherbergen in Dessau en Eisenach. De reis kost ongeveer €175 tot €275 per persoon. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, proberen we nog andere fondsen te werven. Via lutherreis2017@gmail.com kun je meer informatie vragen of je aanmelden. Als je mee gaat, willen we je aanmelding graag vóór 1 mei 2017 binnen hebben. We kunnen dan alles op tijd regelen en boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.