Help de voedselbank!

Beste gemeenteleden,

Hierbij willen we uw aandacht vragen voor de Voedselbank in Groningen. De Voedselbank wordt draaiende gehouden door vele vrijwilligers. Daarnaast werken er ook mensen met een bijstandsuitkering die een zogenaamde participatiebaan hebben. Zij ontvangen gedurende maximaal twee jaar, ieder half jaar € 600, en de voedselbank krijgt wat opleidingsgeld. Nog zeer onlangs hebben drie vrijwilligers door hun inzet bij de Voedselbank nu een vaste baan gekregen en kunnen zij weer onafhankelijk leven.

Het aantal cliënten neemt nog steeds toe en is bijna verdrievoudigd ten opzichte van zes jaar geleden. De diaconie van de Nieuwe Kerk wil zich blijven inzetten voor mensen die nauwelijks tot niet rond kunnen komen. Dat doen we door middel van extra collectes en wekelijks producten inzamelen. De meeste Voedselbanken in onze provincie zamelen D.E. punten in. Dat heeft heel veel pakken koffie opgeleverd waar cliënten gek op zijn. De diaconie vraagt u daarom ook deze punten in te zamelen. Het kost u niets, maar levert heel veel op!

Elke zondag staat in de Nieuwe Kerk een ingerichte “voedselbank” waar mensen hun producten in kratten kunnen doen. Op de bank staat een ‘vogelhuisje’ waarin geld gedeponeerd kan worden, daar wordt goed gebruik van gemaakt, maar het kan altijd beter! Er zal naast het vogelhuisje op het bankje, een busje staan waarop u uw gespaarde D.E. punten kunt deponeren!

Eens in de maand worden alle volle kratten met producten naar de Voedselbank gebracht. De mensen daar, zijn erg dankbaar en blij dat we dit als kerk nog steeds volhouden en er aandacht aan schenken.

HELPT U MEE OM DE VOEDSELBANK TE HELPEN?

De diaconie van de Nieuwe Kerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.