Guildford Cathedral Choir – 4 april 2019

Het Guildford Cathedral Choir komt weer naar Nederland! Vanaf de inwijding van de kathedraal van Guildford in 1961 draagt het koor de liturgie binnen de muzikale traditie van de Anglicaanse kerk. Het kathedrale koor bestaat uit het jongenskoor (the boy choristers), het meisjeskoor (the girl choristers) en de mannenzangers (the lay-clerks). Samen met de Guildford Cathedral Singers, een koor dat veelal waarneemt wanneer het kathedrale koor afwezig is, verzorgt het de dagelijkse evensongs.

Het koor staat onder leiding van de eerste vrouwelijke Master of Music van Engeland, Katherine Dienes. De geboren Nieuw-Zeelandse is sinds 2008 verbonden aan Guildford Cathedral en heeft als organist, componist en dirigent in de afgelopen jaren een indrukwekkende reputatie opgebouwd .

Op donderdag 4 april 2019 zal het koor een concert geven in de Nieuwe Kerk van Groningen, aanvang 20.00 uur. Via de website van stichting Schola Liturgica www.zingeninengeland.nl  is meer informatie te vinden over de tournee van het koor, Guildford Cathedral, haar koren en de musici. Hier kunt u ook kaarten voor het concert in de Nieuwe Kerk in Groningen bestellen en is intekening op de nieuwe CD mogelijk.

Kaarten in de voorverkoop zijn €12,50, aan de deur €15 (donateurs Schola Liturgica €10). De CD ‘Christ rising’ kost €17,50 en is verkrijgbaar op de concertavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.