Denkt u mee over de kerkmuziek in de Nieuwe Kerk?

Achtergrond

Zoals u weet zijn we als Nieuwe Kerk op zoek naar een nieuwe kerkmusicus. Omdat het vorig jaar niet is gelukt iemand aan te stellen hebben we besloten een externe adviseur vanuit de Protestantse Kerk Nederland te laten aansluiten bij de procedure, namelijk Peter Ouwerkerk. Hij heeft ons advies gegeven wat betreft de procedure en geholpen bij het formuleren van concrete stappen, zoals het samenstellen van een eigen sollicitatiecommissie (deze zal bestaan uit een afvaardiging van alle commissies die iets met kerkmuziek te maken hebben) en het opstellen van een beleidsplan.

Op zondag 13 januari 2019 wordt er daarom een middagbijeenkomst over kerkmuziek georganiseerd. Er worden groepsgewijs gesprekken gevoerd met gemeenteleden met diverse achtergronden (qua leeftijd, geloofsrichting, etc.; iedereen komt aan bod) en bij de kerkmuziek betrokken partijen: wat voor ideeën, meningen en gedachten leven er m.b.t. de kerkmuziek in de Nieuwe Kerk? We maken goede gespreksverslagen en proberen iedereen te betrekken, zelfs mensen zonder ideeën willen gehoord worden. 

Een andere belangrijk aspect is het opstellen van een (voorlopig) kerkmuzikaal beleidsplan. Deze middag zal worden gebruikt als input voor dit plan. Nadat het beleidsplan is vastgesteld door de kerkenraad, kunnen we op basis hiervan een profielschets van de nieuwe kerkmusicus opstellen. We streven er naar om dit eind februari te finaliseren. Daarna kunnen we een vacature opstellen, gesprekken voeren, kan er worden proefgespeeld etc. Eventueel worden er dan nog tweede gesprek(ken) met de geselecteerde(n), dit resulteert in de keuze van de meest geschikte kandidaat. Op basis van deze planning verwachten we dat de nieuwe kerkmusicus in september aan de slag gaat.

U bent van harte uitgenodigd!

Komt u ook?

Zondagmiddag 13 januari van 15:00 tot 17:00u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.