De telefooncirkel

Het Wij team van de Schilderswijk / Centrum vroegen of wij het gebruik van de telefooncirkel bij u onder de aandacht wilden brengen.

Mocht u er behoefte aan hebben om deel te nemen aan de telefooncirkel dan kunt u contact op nemen met het Wij team. Onderstaand bericht overgenomen van de website van het Wij team.

Telefooncirkel Schilderswijk/Centrum Een telefooncirkel is een groep mensen – van verschillende leeftijden – die elkaar dagelijks tussen 9.00 uur en 9.30 uur even spreken via de telefoon. Om te horen hoe het met de ander gaat. Het zijn korte gesprekken, gewoon om even contact te hebben. Een deelnemer van de telefooncirkel belt u. U belt zelf een andere deelnemer.

Belangrijkste doelen: veiligheid en (gewenste) sociale controle. Door de telefooncirkel is er een kleine check of u goed bent opgestaan. Bovendien is het natuurlijk gezellig: even een praatje maken!

Neemt u of de deelnemer die u belt niet op? Dan komt een vrijwilliger van uw telefooncirkel kijken wat er aan de hand is. Een telefooncirkel is gratis. U betaalt wél de kosten van het dagelijks telefoontje dat u zelf pleegt.

Woont u in Schilderswijk/centrum en wilt u meedoen in een telefooncirkel? Dan kom ik graag met u in contact! Ook als u een telefooncirkel wilt begeleiden, hoor ik graag van u.

Willy Pama, WIJ Schilderswijk/Centrum 06 – 15 60 26 91 willy.pama@wij.groningen.nl Of kom langs bij WIJ Schilderswijk/Centrum, Oosterstraat 48-2 maandag t/m vrijdag, 9.00-17.00 uur www.wij.groningen.nl/wij-in-de-wijk/wij-schilderswijk-centrum

 

 

 

Joke Riemersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.