De diakonie van de Nieuwe Kerk

De jaarwisseling biedt ons de kans om niet alleen terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. In het afgelopen jaar heeft de diakonie het buitenlandproject Victory Hope beëindigd.  De reden hiervan is gelegen in het feit dat het bestuur van Stichting Victory Hope Nederland heeft  besloten per 1 januari 2017 al haar activiteiten te stoppen. Op basis van extern onderzoek en de eigen bevindingen heeft de Stichting geconstateerd dat de bijdragen aan basisschool Victory Hope, niet werden besteed en verantwoord conform afspraken. Het is niet gelukt om nieuwe afspraken hieromtrent te maken en de stichting zag geen andere oplossing dan de activiteiten te beëindigen. De Stichting Victory Hope Nederland heeft de ontvangen giften geretourneerd aan de diakonie. Vervolgens zijn we  op zoek gegaan naar een nieuw buitenlandproject.

We hebben besloten,  om samen met de wijkgemeente de Fontein, de Stichting Future in our hands (De toekomst in onze handen)  te steunen. Deze stichting is opgericht door Jan en Didy Steenhuis uit Zuidhorn. Doel van de stichting is ervoor te zorgen dat kinderen in Kololi te Gambia een goede start krijgen, door moeders tijdens de zwangerschap en de bevalling en ook de tijd daarna, te begeleiden. Zij krijgen voorlichting over alles wat met het gezond en goed opgroeien van kinderen te maken heeft.

Het schoolgeld van ongeveer 175 kinderen wordt door de stichting betaald. Op deze manier krijgen deze kinderen de mogelijkheid  om naar school te gaan. De stichting runt naast een school een (klein) ziekenhuis cq. een kraamkliniek in Kololi. In de komende tijd wil de stichting graag de ramen van de schoollokalen voorzien van glas. Daarvoor is extra geld nodig. Ook is extra geld nodig om containers te kunnen bekostigen om spullen naar Kololi te brengen, bestemd voor de kinderen en het ziekenhuis. Als diakonie van de Nieuwe Kerk steunen wij dit doel van harte. De diakonie zal, ook in samenwerking met de Fontein, geld inzamelen om de stichting Future in our hands te steunen en hoopt op deze manier de kinderen in Gambia een toekomst te geven. Voor meer informatie over de Stichting Future in our hands kunt u terecht op www.thefutureinourhands.nl.

Naast een buitenlandproject steunt de diakonie ook een binnenlands project. Zowel het afgelopen jaar als het komende jaar wordt Het Pand, het missionair centrum van de wijkgemeente Martinikerk, gesteund. Het Pand organiseert activiteiten voor inwoners van alle leeftijden in de Korrewegwijk. De door Het Pand aangeboden programma’s zijn laagdrempelig, zoals een kopje koffie drinken, samen eten, knutselen en spelletjes doen voor de kinderen. In alle programma’s wordt aandacht gegeven aan de relatie met God; dat kan zijn door middel van een dagopening of dagsluiting, een bijbelvertelling voor kinderen of een sketch voor tieners. Meer informatie over Het Pand kunt u vinden op www.pandvoordewijk.nl.

De diakonie van de Nieuwe Kerk zal het komend jaar zich opnieuw enthousiast inzetten voor beide doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.