Cantatedienst op 3 maart

De eerstvolgende cantatedienst is op zondag 3 maart 2019.

In deze dienst wordt een heel bijzonder werk uitgevoerd: het Grand Motet Quam dilecta tabernacula van de Franse componist Jean-Philippe Rameau (1683-1764).

De uitvoerenden zijn het Cantate Consort, solisten en barokorkest o.l.v. Jelte Hulzebos. De solisten zijn Marian van der Heide (sopraan), Tanja Obalski (sopraan), Han Warmelink (tenor) en Roele Kok (bas).

Het geestelijk repertoire van Jean-Philippe Rameau bevat slechts zeven motetten. Dit is opvallend omdat zijn werkzaamheden als organist en ‘maître de musique’, functies die Rameau jarenlang in Avignon, Lyon, Dyon en Parijs uitoefende, het componeren van kerkmuziek impliceerden.

Het Grand Motet ‘Quam dilecta’, Psalm 84, componeerde hij rond 1714. Het is een zeer gevarieerd werk dat in veel opzichten de sfeer ademt van zijn latere oeuvre. De tekst van de psalm is onderverdeeld in fragmenten die door de vier solisten en het koor in wisselende bezetting worden uitgevoerd. De orkestbezetting bestaat uit twee traverso’s, strijkers en basso continuo.

Voorganger: ds. Evert Jan Veldman

Organist: Stef Tuinstra

Plaats: Nieuwe Kerk Groningen.

Tijd: 17.00 uur

Toegang gratis, collecte bij de uitgang.www.cantatediensten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.